четвер, 10 квітня 2008 18:05

Домашній бабак від стресу полиняв

До Львівського дитячого еколого-натуралістичного центру звернулося подружжя львів"ян із проханням прихистити їхнього вихованця, 2-річного бабака Мішу.

— За словами жінки, купили його на Тернопільщині. Планували, що виросте чемна домашня тваринка. Але ж це гризун. Він наробив їм у квартирі збитків на 600 євро, погриз дроти, меблі, — розповідає директор центру Ігор Антахович, 45 років. — Після цього чоловік примусив позбутися бабака. Щоб не викидати Мішу на вулицю, вирішила віддати нам.

Бабак потрапив до центру в жалюгідному стані, зазначає Антахович. Мав вибитого зуба та линяв. Після огляду ветеринари визначили, що тварина почала втрачати шерсть через пережитий стрес. Мішу поселили у вольєрі в приміщенні центру.

— У перші дні він боявся людей, — веде далі Ігор Павлович. — Підходиш до клітки, а він лягає животом на підлогу, розкидає в боки лапи й закриває очі. Вдає, що помер. Тепер обжився, відкликається на ім"я.

Зачувши кличку, бабак підходить до краю вольєра, стає на задні лапи та підставляє бік. Любить, коли йому гладять та чухають спинку. Від задоволення тихо насвистує.

Годують гризуна сіном та овочами. Наступного року для нього облаштують житло на вулиці. Тоді Міша впадатиме у сплячку, а за його поведінкою можна буде прогнозувати погоду. За народними віруваннями, з Явдохи, 14 березня, починається весна. Якщо цього дня бабак свисне тричі — на тепло, якщо перевернеться на бік — весна буде пізньою та холодною.

Працівники центру планують підшукати Міші пару. В Україні за бабака правлять від $200.

Зараз ви читаєте новину «Домашній бабак від стресу полиняв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі