четвер, 27 вересня 2007 15:49

Американці винайшли новий спосіб лікування раку

Якщо імунні клітини (гранулоцити) із крові стійких до раку людей увести хворим, вони стимулюватимуть їхній імунітет. Таким чином організм зможе самостійно боротися з пухлинами. Цей спосіб боротьби з раком запропонували американські вчені.

Група науковців на чолі з професором Чженом Чуєм із медичної школи при університеті Вейк Форест у штаті Північна Каліфорнія довела, що імунітет деяких людей у 50 разів ефективніший у боротьбі з раком, ніж імунітет інших.

Аби довести це, професор Чуй провів дослід. Він узяв гранулоцити 100 людей, зокрема хворих на рак, і змішав їх із раковими клітинами. Клітини учасників експерименту показали різну здатність боротися з хворобою — за 24 год. найсильніші знищили до 97% ракових клітин, а найслабші — лише 2%.

Протягом кількох років учені проводили досліди на мишах. Їм уводили гранулоцити особин, які мають імунітет від раку. У хворих пухлини зникали чи значно зменшувалися вже протягом кількох тижнів. Здорові особини, яким уводили донорські клітини, назавжди отримували імунітет.

На початку вересня цього року американська Адміністрація з контролю над ліками видала професору Чженові Чую дозвіл на лікування першої групи людей. На це погодилися 22 пацієнти.

— Якщо у випадку з людьми наш метод матиме хоча б половину того успіху, який ми отримали з мишами, більшість хворих на рак зможе вилікуватися чи принаймні на кілька років продовжити повноцінне життя, — говорить професор.

Зараз ви читаєте новину «Американці винайшли новий спосіб лікування раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі