четвер, 10 квітня 2008 18:05

Алігатора-альбіноса виводять кілька років

Автор: фото: reuters/Christian Charisius
  Керівник виставки рептилій Рене Ренц поряд із алігатором-альбіносом у парку ”Сафарі”, що в німецькому селищі Ходенхаген
Керівник виставки рептилій Рене Ренц поряд із алігатором-альбіносом у парку ”Сафарі”, що в німецькому селищі Ходенхаген

У парку "Сафарі", що в німецькому селищі Ходенхаген, відбувається шоу "Земля рептилій". Найцікавішою істотою на ньому став 14-річний алігатор-альбінос на прізвисько Білий Алмаз. Він — єдиний білий крокодил в Європі.

У дикій природі алігатори-альбіноси не зустрічаються. Світле забарвлення рептилій, які не мають пігменту шкіри, робить їх легкими мішенями для більших хижаків і відлякує жертв.

"Білі" крокодили є лише в кількох зоопарках світу. Альбіноси з"являються через декілька поколінь від крокодилів зі світлим забарвленням. Алігатор коштує майже $10 тис.

Білий Алмаз народився в американському штаті Луїзіана. Виріс на фермі штату Флорида. Організатори шоу кажуть, що крокодил піддається дресируванню і навіть клацає зубами для глядачів.

Рептилії стають жертвами контрабандистів. У січні 2008-го із бразильського зоопарку викрали сім алігаторів-альбіносів. Їх спеціалісти виводили майже 10 років. Слідчі вважають, що тварин продали за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Алігатора-альбіноса виводять кілька років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі