четвер, 10 січня 2013 07:30

Журналіст знайшов у квартирі "жучок"

Автор: фото з сайта www.tvi.ua
  Тарас Зозулінський підготував матеріали про незаконне захоплення землі на кримському узбережжі, до якого причетна родина Миколи Азарова, і про дачу президента Віктора Януковича
Тарас Зозулінський підготував матеріали про незаконне захоплення землі на кримському узбережжі, до якого причетна родина Миколи Азарова, і про дачу президента Віктора Януковича

Журналіст всеукраїнської газети "Експрес" 31-річний Тарас Зозулінський 5 січня знайшов у своїй квартирі пристрій для прослуховування.

— Ми з дружиною захворіли, — розповідає Тарас. — Ставили одне одному гірчичники. Для того, щоб не протікало, дружина полізла у шафу за рушниками. Там натрапила на якийсь незрозумілий предмет. Це було щось схоже на рушник, який складається у рюкзак. Почав оглядати предмет і за лейблом намацав щось тверде. Розпоров та знайшов там "жучок".

Зозулінський відніс пристрій у редакцію. Вважає, що прослуховували через його журналістські розслідування. У грудні вийшли друком його матеріали про незаконне захоплення землі на кримському узбережжі, до якого причетна родина Миколи Азарова, та про дачу президента.

Зозулінський написав заяву у правоохоронні органи.

— 6 січня вони захотіли зробити обшук у моїй квартирі, — додає. — Я не проти, але хотів, щоби був присутній адвокат. Він 6 січня не зміг приїхати. Наступного дня міліціонери знову прийшли, вже з постановою судді на обшук. Шукали поверхнево, для галочки.

Під час обшуку слідчий попросив Тараса добровільно віддати знайдений предмет.

— Каже, краще принеси нам сам, інакше візьмемо санкцію судді та обшукаємо редакцію, зірвемо роботу газети, — говорить Зозулінський. — Де той "жучок", я і сам не знаю. Керівництво редакції віддало його міжнародним експертним установам.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст знайшов у квартирі "жучок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі