середа, 30 січня 2008 07:05

Знайшлися зниклі школярі

Минулого тижня в селі Чапаєвка Золотоніського району Черкаської області знайшли 12-річних Ігоря Чумаченка й Георгія Калашніка. Їх розшукували два тижні. "ГПУ" писала про це 22 січня.

— Нам подзвонили з міліції. Сказали, що Ігоря знайшли, а Жора втік, — згадує 34-річна Олена Чумаченко. — Від хвилювання я кофту почала надівати на ноги, а штани — на голову. Потім сіла біля синочка. Кажу: "Що ж ти натворив?". Він плакав і просив пробачення.

Хлопці родом із райцентру Шпола. Ігор живе із матір"ю Оленою, 33-річним вітчимом Дмитром і сестрою Олею, 3 роки. Георгій батька не знає, мати зникла на заробітках у Москві 10 років тому. Хлопцем опікується двоюрідна бабуся Надія Тремба, 55 років.

14 січня школярі пішли засівати й не повернулися. Їх розшукували родичі, однокласники, міліція, робітники місцевого молокозаводу, сусіди. Оглядали ставки, закинуті споруди, розвісили листівки з фотографіями.

— Того дня по обіді хлопці купили води на заправці за Шполою і подалися на Черкаси, — розповідає Юрій Земляков з обласного управління міліції. — Їх довіз попутній "ланос".

Зранку 15 січня Ігор і Георгій купили картоплю-фрі й гамбургер у "МакДональдзі". Калашнік згодом сказав, що давно мріяв там побувати. Три дні ночували у спаленій хаті на розі вулиць Богдана Хмельницького та Миколи Гоголя.

— Хлопці йшли до Канева, — веде далі Земляков. — Хтось їм сказав, що там є інтернат, яким опікуються американці. Дітям видають мобілки, імпортний одяг, гроші. Із Черкас хотіли пройти по дамбі, але їх не пустили. 13 кілометрів ішли по льоду, переходили водосховище. Наприкінці дороги один провалився і промок.

23 січня школярів побачили на дачі біля Чапаєвки. Ігор бив горіхи, Георгій чистив картоплю. Доки викликали міліцію, Калашнік утік босоніж. За 2 год. попросив у крайній хаті села Хвилівка хліба з салом та подався далі. Затримали його в дачному кооперативі в селі Деньги.

Нині хлопці вдома.

— Ігорюша дуже хвилювався, як його зустрінуть у школі, — зітхає Олена Чумаченко. — Попросив у вчительки пробачення, досі мало розмовляє. А я щоночі перевіряю, чи він удома.

Зараз ви читаєте новину «Знайшлися зниклі школярі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі