середа, 12 березня 2008 07:13

Знайшли убивцю ієромонаха Ілії

29 лютого волинські міліціонери затримали підозрюваного у вбивстві ієромонаха Ілії з села Білосток Луцького району Волині. 24-річний Сергій Думчев ховався у квартирі друга в Дніпропетровську. Опору при затриманні не чинив.

На Сергія вказали монахи Свято-Хрестовоздвиженського Чарторийського монастиря і жителі Білостока. Раніше чоловік працював там будівельником.

— Із Чарторийська він поїхав у село Низкиничі біля Нововолинська, там теж є монастир, — розповідає прокурор Волинської області Андрій Гіль, 50 років. — Щось поцупив і його вигнали. Перебрався у монастир на Закарпатті. Теж обікрав людей, отримав 3 роки в"язниці.

Звідти Сергій написав листа священикові Ілії. Каявся, просив прощення. "У тебе ще все життя попереду, а строк не надто великий", — відповідав отець Ілія.

Після звільнення Думчев приїхав на Волинь.

— Ми з Сергієм допомагали священикові, — розповідає семінарист Волинської духовної семінарії Віталій Павлусь, 22 роки. — Та він кілька разів обкрадав батюшку. Спочатку поцупив 150 гривень і втік. Невдовзі повернувся в Білосток, розкаявся. Отець Ілія сказав: "Є покаяння, отже, є й душа". І пробачив.

Наступного разу Сергій вкрав у священика значно більшу суму. Отець Ілія написав заяву до міліції.

Священика Української православної церкви Московського патріархату ієромонаха Ілію зарубали 26 лютого у власній хатині на церковному подвір"ї. 28 березня йому виповнилося б 30 років.

На відтворенні злочину Думчев показав покинуту хату в Білостоці, де відсиджувався в ніч убивства. Пив горілку. Серед ночі взяв сокиру, заліз до священика. Дев"ять разів ударив його по голові. Після витер руки светром і шарфом, викинув їх у туалет на подвір"ї. Потім умився у криниці, викурив кілька цигарок. Переодягся в одяг отця Ілії, забрав дві банківські картки та незначну суму грошей. Із Білостока дійшов до райцентру Торчин, що за 7 км.

Розслідування убивства триває.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли убивцю ієромонаха Ілії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі