середа, 31 березня 2010 07:32

Злодії залишили спиртзавод без зв"язку

Брати 25-річний Володимир та 23-річний Богдан Дацишини із села Білокриниця Кременецького району Тернопільщини вкрали 120 м телефонного кабелю. Знімали його зі стовпів на трасі між Зборовом та Кременцем. Зв"язок зник біля селища Залізці.

— У нас через телефонну лінію йде факс та Інтернет, то ми три дні мучилися, — кажуть у приймальні Залозецького спиртзаводу. — Дзвонили з мобільного. Щоб гроші перерахувати — кожен раз у Тернопіль їхали, бо система "клієнт–банк" не працювала.

— Брати працювали практично "голими руками". На 7-метровий стовп лізли, як щури по канату, — розповідає 33-річний Микола Петрик зі Зборівського райвідділу міліції. — Наверху кабель перекушували плоскогубцями. Дріт скручували, перепалювали ізоляцію. З тих 120 метрів отримали 1,5 кіло міді. Продали її за 45 гривень, а "Укртелеком" 6 тисяч витратив.

На 7-метровий стовп лізли, як щури по канату

Міліціонери спіймали злодіїв на гарячому. З ними був наймолодший брат, 13-річний Назар. Проти старших порушили кримінальну справу. Їхню матір звинувачують у тому, що залучила неповнолітнього до злочинної діяльності.

— За цією сім"єю постійно така слава тягнулася, — говорить 52-річний Микола Олійник, голова Тростянецької сільради, до якої входить село Білокриниця. — Батька не було, мати не дуже дбала. Старші постійно в якусь п"янку встрянуть.

Зараз ви читаєте новину «Злодії залишили спиртзавод без зв"язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі