субота, 26 січня 2008 07:10

Жінка-самогубця підірвала себе разом із хатою

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Пенсіонерка Надія Голуб біля розваленої хати Зінаїди Красненко на вулиці Герасимівській в Харкові. Сусідку-самогубцю жінка називає дивакуватою
Пенсіонерка Надія Голуб біля розваленої хати Зінаїди Красненко на вулиці Герасимівській в Харкові. Сусідку-самогубцю жінка називає дивакуватою

Минулого понеділка на вул. Герасимівській, 2, що в Харкові, вибухнула половина приватного будинку. Тут жила 70-річна Зінаїда Красненко.

— Ми саме ходили до лікарні, — розповідає сусідка жінки Олена Горбуль. Вона мешкає в іншій частині будинку. — Коли повернулися, зовнішня стіна хати Зінаїди Петрівни була зруйнована. Усередині все вигоріло. Сарай, що у дворі, аж чорний. Нашу половину не зачепило. Її лише піною залили, коли гасили вогонь.

Після вибуху будинок загорівся. За викликом приїхали пожежники. У полум"ї знайшли тіло власниці.

— Це суїцид, — говорить Олександр Байцур з інспекції охорони праці. — Рятувальники кажуть, що вибухнула газова плита. На ній були відкриті чотири конфорки і духовка. Сусіди розповідали, що хазяйка попереджала про вибух, — продовжує чоловік.

Про Зінаїду Петрівну згадують неохоче. Кажуть, вона була відлюдькуватою, не ходила в гості й до себе не кликала.

— Раніше вона працювала санітаркою в райлікарні. Її чоловік давно помер. Зінаїда була трохи дивна. Сина з невісткою та онукою тримала в маленькій літній кухні, а сама займала половину великого будинку. До себе не пускала. Килими порубала, кришталь побила, — розповідає сусідка Надія Голуб.

49-річний син Іван і на два роки молодша невістка Катерина визнають, що останнім часом тривала суперечка за будинок.

— Свекруха збиралася відписати його моїй доньці Наталці, своїй онуці, — каже Катерина Красненко. — Та десь узялася ще якась племінниця. Почала писати в різні служби, дізнаватися, як поділити майно.

Зараз ви читаєте новину «Жінка-самогубця підірвала себе разом із хатою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі