четвер, 04 жовтня 2007 07:05

Жінка хотіла продати нирку сина

Минулого понеділка вперше в Україні міліціонери порушили кримінальну справу проти жінки, яка продала нирку 4-річного сина. За незаконну торгівлю людськими органами їй загрожує до п"яти років в"язниці.

36-річна Євгенія родом із Кіровоградщини. Чоловіка не має. Жила з матір"ю, 12-річною донькою та сином. Дівчинка хвора на синдром Дауна. Вона має косий розріз очей, широке перенісся, напіввідкритий рот, короткі пальці.

Євгенія вже відсиділа у в"язниці за шахрайство. Коли вийшла,   не могла знайти роботу. З мамою та дітьми їздила Україною: жили у винайманих квартирах, перебивалися разовими підробітками. Розповідає, що грошей ледь вистачало на їжу й ліки доньці. Знайомі порадили Євгенії продати нирку сина. Мовляв, за неї можна виручити від 20 до 80 тисяч євро. Для цього треба розмістити оголошення на спеціальних сайтах в Інтернеті. Жінка погодилася.

Після появи оголошення міліціонери почали стежити за Євгенією. Телефонували їй від імені покупця, домовлялися про ціну. Спочатку жінка хотіла 50 тис. євро, потім знизила ціну до 45. Жінку з сином запросили до Києва. Зустріч призначили в одній з підстанцій швидкої допомоги. Євгенія написала розписку, що не заперечує проти операції, отримала гроші. Хлопчика забрали на обстеження.

Горе-матір затримали, коли виходила з лікарні. Проти неї порушили кримінальну справу. Нині жінку допитують. Вона плутається у свідченнях. Запевняє, що не хотіла продавати нирку сина. Та її вмовили й таким чином спровокували.

В Інтернеті й зараз можна знайти оголошення, де люди пропонують свої нирки. Залежно від групи крові, віку донора й кількості перенесених у дитинстві хвороб за одну хочуть від $20 до 100 тис. Про остаточну ціну домовляються після ретельного обстеження.

— Нирка потрібна, — зізнається Тетяна, яка хоче продати свою нирку. — Але що робити, коли немає грошей.

Зараз ви читаєте новину «Жінка хотіла продати нирку сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі