четвер, 17 квітня 2008 07:05

Збори акціонерів "Укрнафти" не відбулись через відсутність реєстратора

У середу не відбулися збори акціонерів товариства "Укрнафта". Як пояснив керівник юридичного відділу компанії В"ячеслав Карташов — через відсутність реєстратора пайовиків компанії.

Товариство "Укрнафта" — найбільша нафтовидобувна компанія України. Видобуває 75% нафти і газового конденсату. Контрольний пакет акцій товариства належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України".

Реєстратором акціонерів "Укрнафти" виступала фінансова компанія "Укрнафтогаз". Однак у день зборів пайовики отримали від реєстратора листа-відмову через судову заборону.

— Зареєструвати акціонерів не можна, отже, і провести збори також, — пояснює Карташов.

Представник "Укрнафтогазу" Максим Юхименко пояснив, що 3 березня Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку позбавила їхню компанію ліцензії на реєстрацію цінних паперів. 17 березня суд призупинив це рішення комісії, однак і реєструвати теж не дозволив.

"Укрнафта" — найбільша нафтовидобувна компанія України

— При відсутності реєстру неможливо ідентифікувати акціонерів і зафіксувати кворум зборів, — каже Андрій Загорулько, представник пайовика, який має невелику частку.

В"ячеслав Карташов впевнений, що найближчим часом правління "Укрнафти" оголосить про нове зібрання акціонерів. На зборах 16 березня пайовики мали розглядати 14 питань. Серед них — розподіл прибутку компанії за 2006-2007 роки, зміна наглядової ради, правління, ревізійної комісії.

23 січня 2008-го збори акціонерів "Укрнафти" не відбулися через відсутність кворуму. За даними протоколу засідання мандатної комісії, тоді зареєструвались акціонери та їхні уповноважені особи, які разом становлять 253 669 голосів — 0,47% від загальної кількості голосів. "Нафтогаз України" як власник контрольного пакету та інші пайовики тоді не реєструвалися. Пояснили це тим, що порядок денний із ними не погоджували.

Зараз ви читаєте новину «Збори акціонерів "Укрнафти" не відбулись через відсутність реєстратора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі