четвер, 29 квітня 2010 02:05

Затримали найвпливовішого злодія у законі Росії

  Діда Хасана називають патріархом злочинного світу. Його напарниками є більшість із 400 злодіїв у законі світу
Діда Хасана називають патріархом злочинного світу. Його напарниками є більшість із 400 злодіїв у законі світу

Пізно ввечері 26 квітня в міжнародному аеропорту "Бориспіль" українські міліціонери затримали 73-річного Аслана Усояна — російського кримінального авторитета на прізвисько Дід Хасан.

Усоян був у віп-залі, коли до нього підійшли працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю. Прилетів за підробленими документами. В Україні мав вирішувати суперечку між вірменськими кримінальними групами. Його звинуватили в незаконному перетині кордону й відправили назад до Росії, заборонили в"їжджати на територію України протягом п"яти років. У Москві на нього чекають оперативники кримінального розшуку.

— Дід Хасан — це патріарх злочинного світу на пострадянському просторі, — зауважує Володимир Міщенков, заступник начальника ГУБОЗу.

Хасан Рашидович Усоян — курд-єзид, народився у Тбілісі. Із 1980-х має статус злодія у законі. У кримінальному світі його вважають господарем південної частини Росії. Його підопічні контролюють ігровий бізнес, обіг наркотиків, зброї, видобування природних ресурсів.

Останні кілька років угруповання Діда Хасана активно ворогують із бандитами іншого злодія у законі — Тарієла Оніані на прізвисько Таро. Торік бандити розстріляли найближчого напарника Усояна — злодія у законі В"ячеслава Іванькова на прізвисько Япончик. Він помер у лікарні.

У світі нараховують понад 400 злодіїв у законі. Більшість із них — напарники Діда Хасана.

Зараз ви читаєте новину «Затримали найвпливовішого злодія у законі Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі