четвер, 29 жовтня 2020 07:25

Засуджений за вбивство переміг на виборах

Автор: BBCI.CO.UK
  Колишній народний депутат Віктор Лозінський переміг на виборах голови об’єднаної територіальної громади. 2011 року його засудили за вбивство людини в Голованівському районі. До нього зараз належить Підвисоцька громада, яку очолюватиме Лозінський
Колишній народний депутат Віктор Лозінський переміг на виборах голови об’єднаної територіальної громади. 2011 року його засудили за вбивство людини в Голованівському районі. До нього зараз належить Підвисоцька громада, яку очолюватиме Лозінський

Головою Підвисоцької об'єднаної територіальної громади на Кіровоградщині обрали 25 жовтня 57-річного Віктора Лозінського. Він — колишній нардеп-"бютівець". 2011-го був засуджений за вбивство 53-річного Валерія Олійника із села Грушка Благовіщенського ­району.

У чоловіка стріляли, добивали машиною. Під час убивства з депутатом були районний прокурор і начальник районної міліції. Лозінський свою провину заперечував. Наполягав, що то була самооборона. Однак Дніпровський райсуд Києва ув'язнив його на 15 років, апеляційний зменшив термін до 14.

Вищий спеціалізований суд змінив статтю з "умисного вбивства" на "заподіяння важких тілесних ­ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого" і відправив справу на новий розгляд.

У квітні 2016-го вийшов на волю за "законом Савченко", коли один день у СІЗО рахується за два. Через три роки екснардеп подав заяву про дострокове зняття судимості. За місяць її задовольнили. Зокрема, через позитивну характеристику Лозінського після дострокового звільнення. Про це йшлося в судовій ухвалі:

"Його діяльність була спрямована на створення і роботу нових підприємств, організацію виробництва, пов'язаного зі сферою сільського господарства. Він неодноразово надавав волонтерську допомогу бійцям у зоні АТО, освітнім, спортивним і дитячим закладам, релігійним громадам. Це дає підстави вважати, що засуджений довів своє виправлення".

Також у рішенні суду значилося, що з дня дострокового звільнення екснардепа минуло понад три роки. Це — більш як половина строку погашення судимості за тяжкий злочин.

Валерій Олійник був безробітний, жив із матір'ю. Був дивакуватим, але добрим, за словами місцевого священника.

Ніхто з місцевих його не боявся. Щодня їздив на велосипеді навколишніми селами, підбирав пляшки, старі чоботи, капці й інший непотріб. Все це складав удома й підписував. У день загибелі в Олійника вкрали велосипед, тому йому довелося повертатися додому пішки. Чоловіка мали ховати в закритій труні. На прохання матері відкрили. В нього не було ноги, побита голова.

На вибори Лозінський ішов як самовисуванець. Його головним конкурентом був кандидат від "Слуги народу" Сергій Баліцький.

Зараз ви читаєте новину «Засуджений за вбивство переміг на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі