субота, 22 грудня 2007 07:07

Замовницю вбивства відпустили

Автор: фото з домашнього архіву Миколи Поліщука
  Микола Поліщук із другою дружиною Оксаною Коробань у власному торгово-розважальному комплексі ”Фортеця” в Умані на Черкащині. Жінка замовила убивство колишнього чоловіка, щоб привласнити частину його бізнесу
Микола Поліщук із другою дружиною Оксаною Коробань у власному торгово-розважальному комплексі ”Фортеця” в Умані на Черкащині. Жінка замовила убивство колишнього чоловіка, щоб привласнити частину його бізнесу

29-річну Оксану Коробань із райцентру Умань Черкаський апеляційний суд звільнив на підписку про невиїзд. Жінка за 10 тис. євро замовила вбивство колишнього чоловіка Миколи Поліщука, 50 років.

— Уманський суд дав санкцію арештувати Оксану та її матір, а в Черкасах не побачили злочину, — обурюється Поліщук. — Але ж є відео- та аудіозаписи замовлення і затримання, власноруч написане каяття. Мені хочеться глянути у вічі суддям.

У N484 від 2 листопада 2007 року "ГПУ" розповідала про цю історію. Микола Поліщук — власник будівельної компанії "Іскра", готельно-розважального комплексу "Фортеця", член виконкому Уманської міськради. Тричі був одружений. Від першого шлюбу має 28-річну доньку й на рік молодшого сина. Із другою дружиною Оксаною Коробань розійшовся після трьох років життя. Вона виїхала за кордон, сина Сергія залишила Миколі. Позаторік він узяв шлюб із 24-річною офіціанткою Нелею. Нині виховують 12-місячну доньку Марійку.

Про те, що Оксана готує замах, Микола дізнався наприкінці літа цього року. У разі смерті його статки поділили б між чотирма дітьми та останньою дружиною. Міліція спрацювала так, що вбивцею представився їх співробітник. Він узяв завдаток у Оксани Коробань. Її затримали, коли передавала решту грошей. Проти жінки та її матері порушили кримінальну справу. Захищає підозрюваних адвокат Борис Дашицький.

Після того як колишня дружина вийшла на свободу, йому погрожують

— Його чомусь не допитали, хоча голос Дашицького звучить у диктофонних розмовах. За оформлення опікунства над Сергієм Оксана обіцяла йому 30 відсотків, а посередникові — 20 відсотків від грошей, що мала отримати після моєї смерті, — каже Поліщук.

Додає, що після того, як колишня дружина вийшла на свободу, йому погрожують.

— Мені майже щодня телефонують. Кажуть: якщо не заберу заяву — постраждають діти. Я боюсь за старших, бо менші зі мною, — говорить Поліщук.

Сергій навчається у другому класі при дитячому садку N24. Батько щодня його відвозить і забирає на машині. Мачуху Нелю малий називає мамою.

Під час інтерв"ю у Миколи Парфентійовича дзвонить мобільний.

— Так, це пан Поліщук, — відповідає він. — З якого ви приводу?

З мобільного чути чоловічий голос. Невідомий говорить російською. Після розмови Микола Парфентійович кладе слухавку.

— Знову з погрозами, — пояснює чоловік — Пропонують домовитися. Розповіли, чим нині займаються старші діти, де живуть. Сказали, що мене може привалити деревом.

Оксана Коробань від зустрічі відмовилася.

— Нині триває слідство, — сказала вона по телефону. — Прийде час, я все розповім.

Зараз ви читаєте новину «Замовницю вбивства відпустили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі