вівторок, 30 вересня 2008 07:03

Залізобетонна плита впала на маршрутку

Автор: фото: Ганна ДЯГЛЕВА
  Залізобетонна плита вилетіла з причіпу КамАЗа  й на ходу переламала бокові стійки мікроавтобуса ”газель”. Трьох пасажирів відвезли до лікарні
Залізобетонна плита вилетіла з причіпу КамАЗа й на ходу переламала бокові стійки мікроавтобуса ”газель”. Трьох пасажирів відвезли до лікарні

Мікроавтобус "газель" 18 вересня перевозив пасажирів із райцентру Шостка на Сумщині до села Миронівка. На вул. Халтуріна назустріч виїхав КамАЗ із причепом. Віз вісім бетонних плит, кожна понад 2 т вагою. На повороті одна почала падати.

— Той КамАЗ летів, — згадує водій "газелі" 43-річний Валерій Савченко. — Я загальмував, максимально наблизився до обочини. Бачу: плити на причепі змістилися. Одна зісковзнула й летить на маршрутку. Почала різати від водійського місця, рубала віконні стійки. Розірвала машину, упала, зробивши вибоїну із півметра завглибшки. Потім ще пролетіла метрів 15. Якби я різко загальмував, вона б повністю влетіла в мою "газель".

Мікроавтобус і КамАЗ зупинилися. Пасажири почали кричати, телефонувати в "швидку", міліцію.

— За 21 рік водійства зі мною таке вперше, — продовжує Савченко. — Досі не можу спати. Тільки закрию очі, перед собою плиту бачу. Серце давить, валер"янку п"ю.

Троє пасажирів отримали травми. 58-річний Микола Науменко із Миронівки возив сина до поліклініки на щеплення. Приїхали даремно: вакцини не було.

— Я й не хотів того дня їхати, — каже Науменко. — О 12.10 пішли на зупинку. У маршрутку сіли на місця зліва. Спереду дівчинка, за нею я, а позаду — син. Я нічого не встиг помітити. Тільки пам"ятаю, як раптом стало темно. До тями мене привели лікарі. Тепер страшно в маршрутках їздити.

Науменко отримав черепно-мозкову травму, забив руки й нирки, скло порізало обличчя, шию, підборіддя. Його 14-річний син відхилився від плити. Отримав подряпини та шок.

Потерпілих у лікарні провідують обоє водіїв. Просять пробачення, обіцяють компенсувати витрати на лікування.

"Газель" та КамАЗ стоять на штрафмайданчику. Міліціонери з"ясовують, чи вантаж був прикріплений, чи законно підприємець із райцентру Ямпіль віз плити, чи перевищила вантажівка швидкість.

Зараз ви читаєте новину «Залізобетонна плита впала на маршрутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі