четвер, 26 квітня 2007 07:06

Закопана дружина приходила до Володимира Середюка вві сні

У березні цього року на покинутому скотомогильнику біля села Валер"янівка Рожищенського району на Волині місцеві знайшли жіночий одяг, прикраси і намисто. Селом поповзли плітки про закопані тіла.

Припускають, що на скотомогильнику можуть бути закопані дві жінки — Оксана й Наталя, яких у 2003 році повіз на заробітки до Польщі 34-річний місцевий житель Петро Никитюк. Убитого чоловіка знайшли закопаним неподалік від Рожища в урочищі Чебені. Жінок і машину "дев"ятку" розшукують дотепер.

Десять років тому сталася історія на скотомогильнику, яку жителі округи досі згадують. У 1998-му 40-річний батько трьох дітей Володимир Середюк із села Квітневе прийшов до райпрокуратури й зізнався, що прикопав на скотомогильнику дружину.

До цього Володимир десяток років мучився з питущою жінкою. Ольга лікувалася в обласному профілакторії від алкоголізму. Але тільки поверталася — знову пила. Чоловік сам глядів дітей і господарство. Часто з дружиною сварився, бив її.

Кожен вечір приїжджав на могилу Ольги, говорив із нею

29 березня 1997-го Ольга повернулася додому п"яна. Діти спали, та жінка хотіла пити ще. Володимир побив її й поклав на ліжко. Ольга зі стогоном заснула, а на світанку померла. Зранку переляканий Володимир відвів дітей до школи. Сам пішов до дільничного зізнаватися у вбивстві. Того не було на місці. Середюк повернувся. Тіло обмотав трьома лляними мішками й відвіз велосипедом на закинутий скотомогильник за 15 км. Закопав руками. Тієї ж ночі Ольга приснилася чоловіку. Просила не винити себе.

Упродовж року Середюк щодня їздив до скотомогильника. Сусіди запитували дітей за батька. Ті лиш переказували його слова: "На заробітках". Селянам Володимир казав, що дружина не повернулася з лікування. Аж поки Середюк не прийшов до прокуратури й сам показав місце поховання. Тіло відвезли до моргу.

— Жодної секунди не міг змиритися з тим, що натворив, — розповідав Володимир на суді у червні 1998-го. — Кожен вечір приїжджав на могилу Ольги, говорив із нею, просив простити.

В дубильному розчині торфу тіло перетворилося на мумію, внутрішні органи й судини не змінилися.

Експерти з"ясували: жінка померла через серцеву недостатність. Слідчі перевірили історію її хвороби. Виявилося, у профілакторії Ольгу шпигували несумісними з алкоголем ліками. Пити забороняли, щоб не померла. Вона не слухалася, от серце й не витримало.

На суді Середюка виправдали. Натомість оштрафували за приховання смерті і неправдиве повідомлення про зникнення. Ольгу перепоховали.

Після пригоди Володимир із дітьми переїхав на околицю міста Рожище, де почав будувати нову хату. Нині їздить по Україні, працює будівельником. Його син навчається у вузі в Харкові, дві доньки — в Рівному і Львові. Середюки часто ходять на могилу матері, але повертатися в стару хату не хочуть.

— Роботящий чоловік, не п"є, не гуляє, — каже сусід Середюка Петро Павлюк, 63 роки. — Правда, сумний.

Зараз ви читаєте новину «Закопана дружина приходила до Володимира Середюка вві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі