понеділок, 16 квітня 2007 07:06

За здані на брухт хрести школярі отримали 30 гривень

68-річна пенсіонерка Марія Сичук із села Довгополівка Тиврівського району Вінницької області зайшла вранці 7 квітня до сільського голови.

— Прийшла перед Великоднем на кладовище прибрати могилу свого діда, — голосила жінка. — А там лиш обломки від огради. Хреста хтось вирвав, тільки фарба облускана лишилася. Сорок років стояв — ніхто не чіпав.

Голова розповів про пригоду 31-річному дільничному інспекторові міліції Миколі Лукову. Той опитав місцевих. Виявилося, що хрести здали на брухт четверо місцевих школярів 13–14 років.

— Ми шукали металолом на колишньому колгоспному стані, а потім пішли на кладовище за хрестами, — хвалився міліціонерові 14-річний Віталій. Ламали їх об дерева, щоб не було видно звідки. Здали на брухт у Тиврові. Дядько з приймального пункту заплатив по 50 копійок за кілограм і не питав що за труби. Вирвали дев"ять старих хрестів.

Батьки Віталія виховують ще трьох дітей. Мама Анжела знала, що син збирає метал, але не розпитувала.

14-річний Іван каже, що боявся ламати, однак друзі вмовили. Зізнається, що заробив 8 гривень, за які купив цукерки. Мама щодня дає йому копійки на солодощі, однак того мало. Загалом хлопчаки заробили близько 30 грн.

Школярів відпустили. Найближчим часом правоохоронці порушать кримінальну справу, бо двом хлопцям виповнилося 14 років.

Зараз ви читаєте новину «За здані на брухт хрести школярі отримали 30 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі