Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 07:02

За побиття міліцією фанатів покарали київське "Динамо"

За бійку між уболівальниками київського "Динамо" та міліцією бюро Професійної футбольної ліги оштрафувало клуб "Динамо" на $7 тис. і зобов"язало  відремонтувати стадіон "Олімпійський". Рішення про це було прийняте на засіданні ПФЛ 31 травня.

Сутичка сталася 27 травня під час фіналу Кубка України "Динамо" — "Шахтар" на столичному стадіоні "Олімпійський". На 60-й хвилині після швидкої атаки донеччани пропустили гол. Фанати киян вибухнули оплесками й криками, підпалили фаєри — сигнальні вогні, які використовують рятувальники та військові. Бійці загону міліції особливого призначення "Беркут" з оточення 11-го та 12-го секторів кинулися на вболівальників із кийками.

— Запалили п"ять фаєрів, ті згасли, і їх кинули під ноги, — згадує один із активніших фанів Андрій Казанцев, 30 років. — Ніхто й не помітив, як з"явилися спецназівці.

Андрій Казанцев одружений, має 9-річного сина Андрія. На футбол ходить сам.

— Не хочу, щоб найрідніша людина отримала по голові, — жартує. — Ці "варвари" зайшли з правого входу, — продовжує. — Сунули щільною шеренгою й змітали на шляху всіх без розбору. На моїх очах дівчина років 16 отримала палицею по шиї. Потім усіх відтіснили на верх сектора, де продовжили бити.

Дехто з фанів намагався перестрибнути огорожу, "беркутівці" їх наздоганяли й дубасили.

Дівчина років 16 отримала палицею по шиї

— Хвіртка, яка веде на стадіон, залишилася без охорони, — каже Казанцев. — Декілька фанів вибігли на поле. Пораділи з футболістами й керівниками країни. Поверталися вони через коридор із двох шеренг "беркутівців". Кожен бив їх палицею.

Фанати знають, що палити фаєри заборонено.

— Зрозумійте нас, — каже Казанцев, — улюблена команда забиває гол, ми хочемо радіти. Нас можуть забрати в міліцію, оштрафувати, та не в грошах справа.

Міліція виправдовується, що хотіла вивести вболівальників, які вирвали в секторі 44 пластикові крісла. Фани накинулися на правоохоронців із кулаками. На допомогу колегам прийшов спецзагін "Беркут".

— За кілька днів перед грою збиралися всі причетні до організації гри. Мали обговорити різні можливі ситуації, — каже інспектор матчу Костянтин Віхров. — Були присутні три генерали МВС та два високі чини від ДАІ. Вони лиш посміхнулися: "Ми все добре знаємо".

Коли Костянтин Віхров розповідає про бійку, підвищує голос.

— А на стадіоні били всіх без розбору, — каже. — Міліція була зовсім не готова до того, що сталося на трибуні. Вирішили зробити найпростіше — застосувати силу.

Зараз ви читаєте новину «За побиття міліцією фанатів покарали київське "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути