понеділок, 12 березня 2007 17:24

За гроші пограбованого ветерана хлопці купили мобілку, шашлики і коньяк

17 лютого вночі двоє в масках залізли до хати 82-річного самотнього ветерана війни Василя Стужного із села Новий Биків Бобровицького району Чернігівщини.

— Я прокинувся, бо щось гухнуло, неначе сніг з даху впав, — розповідає Василь Олексійович. — Ще подумав, що хтось заліз через вікно, підійшов до дверей і тихенько прочинив. Тута рука хап мене — і на підлогу. Кинули на голову мішка. Потім зняли. Засунули в рота кляп, примотали скотчем і знову наділи мішка.

У діда вимагали грошей. Били з півгодини. Досі на руках ветерана видно синці.

— Як я не кончився, не знаю. А вони — "Не віддаси — голову відріжемо". Я кивнув, що віддам. Повів їх у сарай. У кролячій клітці в майонезних баночках у мене лежали шість тисяч гривень.

Старого повернули в хату й спитали, чи піде він у міліцію? Той заперечно захитав головою. Василя Олексійовича покинули на підлозі зв"язаним.

— Я доповз до стола, на якому лежала бритва, взяв її, і сяк-так перерізав мотузки, — згадує чоловік.

Обхід міліцією сусідів результатів не дав: ніхто нічого не чув, не бачив. Розкрити злочин допоміг гурт бабусь.

— Жінки згадали, як кілька років тому пробували пограбувати пенсіонерку, — розповідає начальник райвідділу карного розшуку Олександр Войтенко. — Тоді упіймали неповнолітніх Віталія і Максима.

Ми прийшли до їхніх родичів. З"ясувалося, що хлопці зранку поїхали до Києва купувати мобілку. Думаємо, зачекаємо на них.

Коли хлопці побачили вдома міліцію, одразу в усьому зізналися.

— У Києві вони гуляли на всю губу, — продовжує міліціонер, — купили телефон, у барах замовляли коньяк по 100 гривень, їли шашлики, грали на автоматах. Решту грошей — пачку із чотирьох тисяч гривень — сховали в металевий стовп, що тримає ворота садиби бабусі Віталія.

Одинадцятикласник Віталій живе з бабусею. Його мати-одиначка весь час на заробітках у Києві. Максим — учень Згурівського ПТУ. У його сім"ї четверо дітей, батько — "чорнобилець". Родичі підозрюваних приходили до діда Василя просити вибачення. Хлопців відпустили на підписку. А ветеран перебрався жити до доньки Катерини.

Зараз ви читаєте новину «За гроші пограбованого ветерана хлопці купили мобілку, шашлики і коньяк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі