вівторок, 02 грудня 2008 16:10

Злодії представлялися священиками

12 листопада до 84-річного Володимира Касянчука із села Мартинівка Дубенського району Рівненщини завітали п"ятеро чоловіків. Двоє назвалися священиками й зайшли до хати, решта чекали надворі. Кілька хвилин поговорили. Після їх візиту зі столу зникли 400 грн.

— Я живу один, завжди був обережний, — зітхає пенсіонер. — Погано бачу, тож пускаю у хату лише доньку та сусідів. Знаю їх голоси. А тут наче марення яке.

Чоловіки поїхали від Касянчука червоними "жигулями".

— Дід не пам"ятає, як вони виглядали. Бачив лише обриси, — розповідає Михайло Мельник з обласної міліції. — Описати гостей не міг. Зате інші селяни їх запам"ятали. Один чоловік нашкрябав палицею на піску номер машини.

Крадіїв затримав дільничний міліціонер Роман Стрижак. Обурені селяни спочатку поскаржилися йому. Лейтенант попросив допомоги у знайомої, яка мала автомобіль, і поїхав слідом. За півгодини знайшов червоні "жигулі", забрав у шахраїв паспорти й викликав підмогу.

— Вони приїхали з Чернівецької області. Кажуть, продавали людям хрестики та свячену олію, — додає Мельник. — У крадіжці не зізнаються. Перевіряємо, чи не постраждав ще хто із селян.

Наймолодшому із крадіїв 18 років, найстаршому — за 30.

— Подібні випадки в нас траплялися й раніше, — каже 43-річний Олександр Федоров, голова сільради села Шепетин, до якої входить Мартинівка. — Торік теж якісь пройдисвіти вешталися. Заходять лише до одиноких та пенсіонерів. Дехто мовчить і не скаржиться в міліцію. Я знаю, що від цих "батюшок" постраждав ще інвалід із Нової Миколаївки.

Зараз ви читаєте новину «Злодії представлялися священиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі