четвер, 17 вересня 2020 07:06

Володимира Балуха ввели в штучну кому

Автор: ФОТО З САЙТА PRAVDA.COM.UA
  У справі про напад на кримського активіста й колишнього політв’язня Кремля Володимира Балуха слідство розглядає чотири версії — нещасний випадок, хуліганство, помста й умисне побиття
У справі про напад на кримського активіста й колишнього політв’язня Кремля Володимира Балуха слідство розглядає чотири версії — нещасний випадок, хуліганство, помста й умисне побиття

Кримського активіста й колишнього політв'язня Кремля 49-річного Володимира Балуха столичні лікарі ввели в штучну кому 11 вересня. Його стан стабільно важкий.

— Володимир перебуває в реанімації під постійним наглядом, — каже режисер 44-річний Олег Сенцов.

7 вересня він в одній компанії з Балухом святкував річницю повернення з російської в'язниці. Наступного дня дізнався, що Володимира побили невідомі. Його непритомного побачила в столичному Гідропарку перехожа. В лікарні виявили черепно-мозкову травму, зламані ключицю й руку.

— У медикаментозний сон його ввели, щоб відновився після тяжкої операції на голові, видаляли гематоми, — продовжує Сенцов. — Лікар каже, що мозок не ушкоджений. Але може статися всяке.

Я пішов раніше Володі. З розповідей дізнався, що в нього виник конфлікт через українську мову з якоюсь компанією, що теж відпочивала в Гідропарку. Але через що саме на Володю напали — треба розбиратися.

Розслідувати побиття активіста взялося Дніпровське управління поліції Києва під керівництвом столичної прокуратура. Справу кваліфікують як розбій.

— Слідство цікавили найдрібніші подробиці, — говорить колишній політв'язень Кремля Роман Сущенко, 51 рік. — Розглядають чотири версії: нещасний випадок, хуліганство, помста й умисне побиття. Судово-медична експертиза не завершена, від її висновків залежить успіх розслідування. На жаль, частину доказів знищила злива, що була в Києві в ніч нападу на Володю.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Балуха ввели в штучну кому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі