вівторок, 30 жовтня 2007 07:07

Володимир Мельник застрелив дружину на очах у дітей

— Син хотів стрілять он ту сучку, — 55-річна Надія Григорчук із села Жадьки Черняхівського району Житомирщини показує на собаку. — Казав, що чи не встиг перезарядити рушницю, чи вона сама вистрелила. Як то кажуть, раз в жизні і палка стріляє. Не хотів стріляти в Свєту.

38-річний Володимир Мельник — її єдиний син. Закінчив сім класів, працював трактористом, служив у десантних військах. Після армії одружився на однокласниці Світлані. Жінка тоді навчалася в Житомирі. Разом прожили 17 років, виховували доньок 16-річну Олену та 15-річну Наталку, сина Івана, 9 років. Світлана завідувала сільським клубом. Чоловік приймав молоко у селян.

28 серпня Світлана продала корову й поїхала до райцентру скупитися дітям до школи. Казала, що знайшла у Черняхові квартиру й хотіла перебратися в неї з чоловіком і дітьми. Протягом вересня Світлана з дітьми мешкала у райцентрі, а Володимир — у Жадьках.

— 29 вересня невістка разом із онуками приїхала копати картоплю, — згадує Надія Аркадіївна. —  Це була субота перед виборами, я працювала секретарем на дільниці. Син подзвонив мені і сказав: "Мам, визивай "скору" і прощай".

Володимир застрелив дружину у присутності дітей. Потім забіг у хату, перезарядив. Стоячи, вистрелив собі у груди. Перша куля влучила у стіну, друга — поранила легені.

Коли Надія Аркадіївна прибігла, невістка була мертва. Володимир лежав, зціпивши зуби, поряд — рушниця. Іван кричав: "Татку, не вмирай". Приїхали міліція і швидка. Світлану повезли до моргу, Володимира — до лікарні.

— Свєта — гарна жінка, себе гляділа, працювала в "Оріфлеймі", — згадує Надія Аркадіївна. — Активістка, в хорах участвувала. По всьому світу їздила: в Малин, Радомишль. Син звик до її роботи. Завжди казав, що у них все нормально.

 Жінка додає, що її син був не проти переїхати до дружини в Черняхів.

Однак односельці вважають, що Володимир застрелив її через ревнощі.

— Я добре їх знав, — каже 30-річний чоловік, який п"є пиво біля кіоску. — З Володькою ми разом полювали, рибалили. Він пиячив, Свєтку часто у синцях бачили. Він — мамин синочок, ревнував до кожного стовпа. Кажуть, ще до того в стіни стріляв, її ганяв. А вона робила усе, щоб прокормити дітей.

Селяни подейкують, що Світлана поставила чоловікові умову: або він п"є, або живе з сім"єю.

Нині діти живуть у Наталії, рідної сестри Світлани. Володимир у Черняхівському ізоляторі. Слідство триває.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Мельник застрелив дружину на очах у дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі