середа, 04 червня 2008 07:13

Володимир Кравчук убив матір і брата

У вбивстві матері й рідного брата зізнався 26 квітня Володимир Кравчук, 30 років, із села Ворвулинці Заліщицького району Тернопільщини.

Володимир жив із батьком Леонідом, 60 років. Перебивалися разовими заробітками, пиляли дрова. Могоричі пропивали разом. 25 квітня посварилися. Володимир почав бити батька, зламав руку й ногу. Крики Леоніда Васильовича почули сусіди, викликали дільничного.

— А ви спитайте Вовку, що він зробив із мамою та братом, — крикнув Леонід Кравчук у міліції.

Володимира забрали на допит. Чоловік зізнався, що в березні 2004 року із братом Василем забив до смерті матір Ганну. Жінці був 51 рік. Тіло закопали в столярній майстерні, куди рідко заходили односельці.

Брата Василя Володимир убив арматурою торік у жовтні. Тіло закопав на межі городу. У міліції чоловік показав, де закопував тіла. Міліціонери знайшли їх рештки.

Леонід Кравчук знав про убивства, однак мовчав, бо боявся сина. Останніх 5 років часто їздив жити до матері у Дніпродзержинськ.

— Ганна Кравчук з гуцулів була, — каже чергова Ворвулинської сільської ради 60-річна Валентина Лисюк. — Приїхала у Ворвулинці ще дівчиною, корів доїла на фермі. Вийшла заміж.

З Леонідом виховали трьох синів. Усі гарно вчилися, закінчили школу. Старший, 38-річний Юрій, виїхав на Закарпаття. Він працює, має родину. "Єдиний нормальний серед них", — кажуть у селі.

Середній син Василь та молодший Володимир жили з батьками, постійної роботи не мали. Допомагали сусідам на городі, дрова пиляли.

— Зараз батько затриманого у лікарні, — розповів начальник Тернопільської обласної міліції 53-річний Віталій Максимов. — Але ми підозрюємо, що він теж причетний. Він був присутнім, коли сини вбивали матір. Чоловіки разом закопали тіло. Казали, що не було коштів її поховати. Також допомагав закопувати тіло середульшого сина.

Володимир Кравчук чекає вироку в слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кравчук убив матір і брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі