середа, 13 червня 2007 07:06

Водолаз Андрій Загинайло втопився перед приїздом Нестора Шуфрича

Зранку 6 червня в Буцинському лісництві Старовижівського району на Волині проводили репетицію Міністерства з надзвичайних ситуацій. Готувалися продемонструвати навички гасіння лісових пожеж і рятування потопельників — наступного дня мав приїхати міністр МНС Нестор Шуфрич.

Після обіду водолаз-інструктор із Києва 44-річний Андрій Загинайло вдягнув 40-кілограмовий костюм для пірнання з кисневими балонами й стрибнув на двометрову глибину в озеро Пісочне. За секунду піднявся на поверхню й прив"язав до пояса страхувальний трос.

— Через пару хвилин ми дивимося, щось бульки не піднімаються, — каже колега покійного Руслан Куц. — Щось негаразд, думаємо. Потягли за трос, а він відчеплений. Мабуть, розв"язався чи Андрій його не прив"язав сам. Глибина ж маленька.

Другий водолаз пірнув слідом. За хвилин 10–15 витягнув Андрія Загинайла на берег. Чоловік був мертвим.

— Кинулися відкачувати, а з рота вода тече, — веде далі Куц. — Із легень чи то зі шлунка — невідомо.

Рятувальники не могли повірити, що Андрій захлинувся. Він 23 роки працював водолазом і знає техніку безпеки досконало. Гадають, у нього стався серцевий напад.

— Андрій захлинувся, — припускає 38-річний заступник обласного прокурора Валерій Невірець. — Дихальної трубки в роті не було. Очевидно, коли занурювався, вона закрутилася за спиною і вилетіла. Повернути назад не вдалося. Ще однією версією є службове недбальство.

Андрій Загинайло із 43-річною дружиною Надією та 18-річною донькою Юлею жив із мамою в трикімнатній квартирі в Києві. Дружина безробітна, донька навчається в Інституті економіки та права "Крок".

Міністр Нестор Шуфрич поїздку на Волинь відклав. Керував репетицією начальник департаменту рятувальних сил МНС генерал-лейтенант Григорій Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Водолаз Андрій Загинайло втопився перед приїздом Нестора Шуфрича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі