четвер, 17 квітня 2008 07:06

Водій маршрутки вкусив пенсіонера

Водій маршрутки вкусив пенсіонера

7 квітня Анатолій Тернавський, 61 рік, повертався із церкви. Він живе в центрі міста Шепетівка Хмельницької області. Молитися їздить до віддаленого мікрорайону — у селище Косецьке. Сів у маршрутку N6.

— Був дощ, — згадує чоловік. — Я і ще кілька пенсіонерів сіли в "газель" проїхати одну зупинку. Водій сказав, що автобус платний. Мовляв, усі мають платити або чекати маршрутку, яка возить пенсіонерів безкоштовно.

У Шепетівці пільговики безплатно їздять з 9.00 до 16.00 у великих автобусах. Мікроавтобуси платні.

— Водій заявив, що не поїде, допоки всі не заплатять, — веде далі Тернавський. — Кажу, що пенсіонери вдень мають право їздити безкоштовно. А він: "Поїду тільки тоді, коли ти заплатиш". Минулого місяця я з ним уже конфліктував. Він не зупинився біля локомотивного депо, де я працюю слюсарем. Тоді ми посварилися. Він обіцяв, що я ходитиму пішки, коли він за кермом.

Проїзд у маршрутці по місту коштує 1 грн.

— Дістаю гаманець і кажу: "Тобі п"ять гривень хватить?", — каже чоловік. — А він: "Давай, давай". Я тицьнув йому дулю під носа. Тут він як цапне зубами за великий палець. Інші пенсіонери повскакували. Потім відпустив, і ми поїхали. Ніхто гроші не платив.

На другий день Анатолій Тернавський поскаржився до міськвиконкому. Прізвища водія не знав, записав лише номер маршрутки.

— Конфліктів із перевізниками ми не вирішуємо, — пояснює начальник відділу економіки Шепетівського міськвиконкому Василь Кулачук, 54 роки. — Зі скаргами треба звертатися в обласну комісію по транспорту або до приватних перевізників. Ми можемо лише під час наступного тендеру віддати маршрут іншим перевізникам.

До селища Косецьке їздять маршрутки підприємства "Авто-Захід".

— Пасажири говорять одне, водій — інше, — додає головний бухгалтер "Авто-Захід" Марина Бачинська, 24 роки. — Працювати з людьми важко. Особливо, коли йдеться про пільговий проїзд. Буває, водії визнають вину, вибачаються. До нас пенсіонер не скаржився. Якщо підтвердиться, що водій неправий — знімемо премію.

Торік один із шепетівських маршрутників побив літню жінку. Його звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Водій маршрутки вкусив пенсіонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі