вівторок, 17 квітня 2007 07:00

Владислав Стегін утопився, тікаючи від педофіла

Уранці 17 березня 31-річна Любов Стегіна із селища Ступки неподалік Артемівська Донецької області знайшла у річці Бахмутка тіло свого 8-річного сина Владислава, який зник напередодні. Руки ззаду були зв"язані рушником, на якому зазвичай опускають труну в могилу, у кишені — п"ять гривень. Медики встановили, що малий помер від переохолодження.

— Напередодні в околиці був лише один похорон, — каже слідчий Артемівської районної прокуратури Михайло Панков, який приїхав на виклик. — Установили всіх, хто там був і міг узяти рушники.

У причетності до загибелі Владислава зізнався 25-річний Сергій Ніколаєв із сусіднього села Підгороднє. Він — інвалід дитинства І групи з діагнозом розумова відсталість, не вміє ні писати, ні читати. Хоча фізично сильний, важить близько ста кілограмів. Підпрацьовував копачем на кладовищах.

16 березня у Ступках ховали діда. Після похорону Ніколаєв відніс лопати й повертався з рушником додому. Біля річки побачив Владислава. Ніколаєв добре знав малого, колись жив разом з його хворою тіткою. Дав Владикові 5 грн і запропонував зайнятися сексом. Хлопчик сховав гроші, але від інтимних стосунків відмовився. Сергій наполягав, зв"язав рушником лікті за спиною малого. Владик вирвався, стрибнув у воду і закричав. Ніколаєв утік.

— Хлопчик вбрід ішов уздовж берега, — розповідає слідчий. — Глибина там йому десь по груди. Потім посковзнувся, упав на живіт і не зміг піднятися. Залишилися сліди, де він підминав під себе глину, дерся на берег. Зі зв"язаними руками це не вдалося.

Мама Ніколаєва Раїса каже, що син давно цікавився сексом, та жінки не звертали уваги на хворого. Колись була подруга, але швидко покинула. Останнім часом односельці помічали Сергія поряд із місцевою дітворою. Думали, що знайшов близьких по розуму друзів.

Владик також відставав у розвитку. У свої вісім років ходив до підготовчої групи дитсадка. Жив без батька. Мати працює прибиральницею, виховує ще 12-річного сина й 11-річну доньку.

— Дивно, але на похороні мати Владика була веселою, наче на весіллі, — згадує слідчий.

Проти Сергія Ніколаєва порушили кримінальну справу. Якщо його визнають осудним, він може потрапити до в"язниці на 12 років. В іншому разі його відправлять до психіатричної лікарні з суворим наглядом до Дніпропетровська чи до відділення з посиленим наглядом обласної психіатричної лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Стегін утопився, тікаючи від педофіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі