пʼятниця, 25 квітня 2008 07:07

Віталій Каїра сидить за вбивство, якого не скоїв

  Віталій Каїра не зізнавався у вбивстві. Його вини не підтверджували експертизи, однак чоловік отримав 15 років в’язниці
Віталій Каїра не зізнавався у вбивстві. Його вини не підтверджували експертизи, однак чоловік отримав 15 років в’язниці

У вівторок Верховний суд України скасував вирок Запорізького апеляційного суду від 23 квітня 2004-го. Тоді 24-річний Віталій Каїра із райцентру Пологи Запорізької області отримав 15 років в"язниці за зґвалтування і вбивство 13-річної школярки.

За версією слідства, у вересні 2003-го Віталій перестрів дівчину неподалік місцевої річки Конка. Посварилися через те, що школярка відмовилася з ним кохатися. Каїра затягнув дівчину в очерет і зґвалтував. Потім придушив й скинув у воду. Школярка захлинулася. На суді Віталій не зізнавався. Запевняв, що покази вибили тортурами. Вину Каїри не підтверджували й експертизи, однак суд не зважав.

Коли Каїра сидів у в"язниці, у Пологах заарештували 52-річного Сергія Ткача. Слідство довело, що чоловік убивав і ґвалтував дівчат у багатьох областях України. Ткач зізнався у злочинах. Зокрема і в тих, за які люди вже відбували покарання. Слідство поновили.

На засіданні суду 22 квітня прийшла мати Віталія Любов Каїра, 48 років. При оголошенні вироку жінка закривала очі хустинкою.

— Ото посадити кількох суддів, які це накоїли, — каже вона після оголошення вердикту. — Тоді таке більше не повторилося б!

Адвокат Віталія Ірина Дерев"янко, 48 років, вважає вердикт неповним. Справу відправили на додаткове розслідування, однак Віталія продовжують утримувати під вартою.

— Ніхто не сумнівається, що Віталій ні в чому не винен, — каже адвокат. — Та все ж тримають під вартою. Думаю, його звільнять максимум за місяць.

Наприкінці минулого тижня закрили кримінальну справу 25-річного Миколи Демчука. Чоловік отримав 10 років в"язниці за зґвалтування у серпні 2003-го 9-річної дівчинки під Пологами. Ще раніше Миколу випустили на підписку про невиїзд. Злочин, який йому приписували, теж скоїв Сергій Ткач.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Каїра сидить за вбивство, якого не скоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі