четвер, 15 листопада 2007 07:03

Віталій Данилюк убив дядька

Автор: фото: Жанна ПОПОВИЧ
  Віталій Данилюк плаче при оголошенні вироку в Тернопільському апеляційному суді 9 жовтня 2007 року. Його засудили до 12 років ув’язнення
Віталій Данилюк плаче при оголошенні вироку в Тернопільському апеляційному суді 9 жовтня 2007 року. Його засудили до 12 років ув’язнення

До смерті закатував свого 41-річного дядька Андрія Петльованого 26-річний Віталій Данилюк із села Мала Лука Гусятинського району Тернопільщини. Били чоловіка разом із 24-річним Володимиром Іваниною — зведеним братом потерпілого.

Під час слідства й на суді Данилюк не визнавав провини, постійно змінював свідчення. Однак минулої п"ятниці за вироком Тернопільського апеляційного суду отримав 12 років ув"язнення. Іванину засудили до 11.

Коли Данилюкові дозволили останнє слово, він розплакався, просив багато не давати. Благав не залишати сиротою його 6-річну доньку Соломію.

— Мала трьох рідних людей, і всіх не стало: Віталій та Володя в тюрмі, Андрій — у могилі, — бідкається після вироку сестра вбитого Надія Денис, 46 років.

Віталій родом із Малої Луки. Батьки померли, коли йому було три роки. Хлопчика забрала до себе в Тернопіль тітка — молодша сестра матері Надія Денис. Віталій закінчив школу, кооперативний технікум. Познайомився зі старшою на вісім років Тетяною й переїхав жити до її батьків у Тернопіль. Родичі Данилюка були проти їхнього шлюбу.

— Мати Тані мені якось зізналася, що доньку депортували з Німеччини за проституцію, — пояснює Надія Денис. — Одного разу вона намовила Вітальку обдурити людину: вони намагалися продати чужу квартиру як свою. Узяли гроші у завдаток і зникли.

Віталій із Тетяною спочатку жили разом з її батьками. Потім переїхали до Малої Луки. Купили хату, перебивалися разовими підробітками. Тетяна народила доньку.

Андрій Петльований працював виконрабом на будівництві, дружину покинув.

Володимир Іванина — зведений дядько Віталія. Народився на Кіровоградщині, жив у Малій Луці.

20 березня Данилюк із Іваниною прийшли в гості до Петльованого. Дорогою купили пива, 2 літри самогону, зефір. Удень пиячили. Увечері Андрій згадав про зниклу доріжку та пару баняків і звинуватив Віталія у крадіжці.

— Я також маю право на бабине майно, — кинув той. Петльований мешкав у її хаті.

— Твоя дружина — курва! Її турнули з Німеччини! І доньку вона нагуляла, — відповів Андрій.

Віталій схопив дядька, кинув на підлогу, скочив на нього ногами й почав стрибати. Зламав 12 ребер, відбив усі внутрішні органи. Потерпілий важив 46 кг, Данилюк — утричі більше.

Племінник вилив на непритомного дядька відро води, а Іванина поклав його на ліжко й накрив ковдрою. Забрав мобільний "Нокіа", 50 грн та газовий балончик. Усе віддав Віталію. Разом допили горілку й розійшлися.

Затримали їх за три дні.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Данилюк убив дядька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі