вівторок, 17 липня 2007 07:09

Вінницький губернатор подав до суду на Держлісгосп

Голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський не допустив до роботи 33-річного Ярослава Макарчука, новопризначеного керівника облуправління лісового та мисливського господарства. Рішення про його призначення оскаржив у суді.

— Ми не маємо нічого проти конкретної людини, — запевняє Домбровський. — Але було вже багатьох приїжджих менеджерів. Після їхнього від"їзду кілька років наводили порядок у лісгоспах. Ліс садили наші діди, і ми не дозволимо його дерибанити.

Попереднього начальника управління 50-річного Віктора Попельнюка звільнили через реорганізацію — Держлісгосп перейменували в "Державний комітет лісового і мисливського господарства". Макарчука спочатку прислали як виконувача обов"язки начальника, та за кілька днів з"явився наказ про його призначення на посаду керівника.

10 липня під обласним лісгоспом влаштували пікет кілька десятків незгодних. Більшість — з "Нашої України" та Народної партії, членом якої є Попельнюк.

— Макарчук — молодий, не має досвіду роботи, — каже член фракції "Нашої України" в облраді Іван Гамрецький. — Він працював у Київській області. У нас є кваліфіковані кадри, які можуть обійняти цю посаду.

Вінницька обласна організація НСНУ надіслала президентові й прем"єр-міністрові прохання розібратися. Звинувачують Держкомлісгосп, який ставить своїх людей для впровадження тіньових схем бізнесу.

Минулого четверга до облуправління з"їхалися керівники районних лісгоспів. На знак протесту встановили намети з написами "Нам не потрібний варяг". Обіцяли стояти допоки Держлісгосп не поновить Попельнюка.

Подібні акції протесту пройшли у Черкаській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький губернатор подав до суду на Держлісгосп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі