вівторок, 27 лютого 2007 16:29

Вікторія Гук поскаржилася на батьків президентові

"Там діти спали на такому ганчір"ї, що в мене вдома собака на кращому спить. У хаті смердить, не топиться. Ну, ніяких умов, — розповідає 43-річна Алла Король, секретар Михайлівської сільради, що в Вільнянському районі Запорізької області. — Коли ми забирали Вікторію, мати кричала, що приїде її повертати. Сумніваюся, що вона куди-небудь їздила".

10-річна Вікторія Гук із села Соколівка написала листа президентові України. Дівчинка розповіла, що її батьки п"ють, а вона часто сидить голодна. Просить Віктора Ющенка дати їй шматок хліба.

Кажуть, що сім"я Гуків — неблагополучна. Батьки Вікторії, 43-річна Ольга та Сергій, 48 років, ніде не працюють і п"ють. Старші сестри — заміжні. 14-річний брат Віталій — школяр.

— У тої матері було четверо чоловіків і всі діти на різних прізвищах. Можна здогадатися, на кого вона схожа, — каже Алла Король. — Працювати вони не хочуть, хоча роботи в нас вистачає.

Жінка розповідає: коли дівчинку везли до притулку, вона непокоїлася за здоров"я мами. Казала, що в неї слабке серце.

Дитина дуже розумна, любить читати газети

— Я думаю, що то матір надоумила доньку написати лист Президентові. Гадала, що приїдуть із Києва і дадуть їм мішок золота, щоб було за що пити, — веде далі Король. — Вікторія нам розповіла, що адресу Ющенка дала подружка, яка колись писала схожий лист — її повезли до дитячого табору.

Лист Вікторії таки надійшов до Секретаріату президента. Звідти зателефонували до Запорізької облдержадміністрації — просили дізнатися про 10-річну дівчинку, яка голодує. З області звернулися до заступника голови Вільнянської райдержадміністрації Андрія Саляніна, 34 роки. До Михайлівки виїхали працівники районної служби в справах неповнолітніх. Батьків Вікторії застали за чаркою. Віддавати дитину вони не хотіли. Але та написала заяву, в якій просила забрати її до притулку.

— Дівчинка лише непокоїлася, чи знайде вона там друзів, — каже Андрій Салянін.

Вікторію привезли до Оріхівського притулку для неповнолітніх. Там вона жила місяць.

— Дитина дуже розумна, знає, що і як сказати, любить читати газети. Про батьків нічого не розповідала. Ображалася на них, що ніколи її не провідують. Та вони жодного разу не поцікавилися, як їй у нас. А от сестри дзвонили, — розповідає завідувач притулку Ганна Мураль, 33 роки.

Додає: Вікторія не любить, коли їй дошкуляє преса.

— Одного разу вона прибігла до мене і сказала, що не хоче, аби про неї писали, показували по телевізору, — ділиться Ганна Мураль.

Тиждень тому Вікторію Гук перевели до Матвіївської школи-інтернату, що в сусідньому селі з Соколівкою. Працівники закладу кажуть, що дитині тут добре.

Питання позбавлення батьківських прав Ольги та Сергія Гуків не порушується.

Зараз ви читаєте новину «Вікторія Гук поскаржилася на батьків президентові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі