вівторок, 28 липня 2009 16:44

Віктор Левченко подав на даїшників до суду

Автор: фото: Леонід ЄЗЕРСЬКИЙ
  Віктор Левченко виходить зі ”славути” біля свого гаража в Києві. Він вважає, що даїшники несправедливо оштрафували його на 255 гривень
Віктор Левченко виходить зі ”славути” біля свого гаража в Києві. Він вважає, що даїшники несправедливо оштрафували його на 255 гривень

65-річного Віктора Левченка за перевищення швидкості оштрафували на 255 грн. Киянин із цим не погодився і подав до суду на працівників Державтоінспекції.

— Водії знають, що бувають ситуації, коли тебе штрафують ні за шо, — каже Левченко. — А буває навпаки — порушив правила, але штрафу не буде. Бо все залежить від інспектора.

На початку червня Віктор Миколайович із дружиною їхав на "славуті" до родичів у Сумську область трасою Київ–Москва. Дорогу кілька років реконструюють. Вона має об"їзди.

— Один раз не звернув уваги на попередження і схеми об"їздів, то довелося повертатися. Спалив зайвий бензин, витратив час і нерви, — розповідає Левченко. — Маючи такий досвід, біля села Кіпті Козелецького району на Чернігівщині запитав інспектора ДАІ, чи є дорога до повороту на Глухів. Даїшник каже: "Так, дорога зроблена. Можете їхати спокійно, єдине — будівельники не встигли зняти знаки".

Дорога справді була добре відремонтована. Але висіли знаки "Нерівна дорога" й "Обмеження швидкості 50 км на проміжку 5 км".

— Думаю, інспектор не збрехав — знаків не зняли, — згадує Віктор Миколайович. — Попереду поворот на Глухів. Я швидкість знизив десь до 70 кілометрів. Знову зупиняє інспектор: "Ви їхали зі швидкістю більше 50 кілометрів за годину. Будьте уважні. Вибачте, що зупинили, щасливої дороги". Ми кілометрів 300 від столиці від"їхали. Дружина каже: "Ти збав до 50, бо інспектори різні бувають..." У мене на спідометрі 72, бо під уклін їду. Та й здоровий глузд підказує — гріх їхати такою дорогою з такою швидкістю. Той знак виглядає як знущання! Знову зупиняють. Питаю, в чому річ. "Ох, до пенсії потрібно допрацювати", — кажуть. І додають: інспектор із Кіптів поінформував неправильно. Я їм — так дорога ж без жодної вибоїни! "То й що, сюди скоро знову прийдуть будівельники".

Віктору Миколайовичу надійшла вимога сплатити штраф. Чоловік подав до суду на неправомірні дії ДАІ.

— Вони використовували знаки, які не мали там стояти, бо роботу на дорозі вже закінчено, — обурюється. — Знаки не відповідали якості траси.

Адвокат Валентин Сахновський вважає, що Віктор Левченко має рацію.

— У Правилах дорожнього руху записано, що водій має право знати — знаки й розмітка на дорозі відповідають реальній ситуації, — зазначає. — Якщо знак пише "Тривають дорожні роботи", то їх мають вести. Тому міліція має пояснити, чого той знак висів без причини.

Адвокат додає: справу виграти буде не так просто.

— При сьогоднішньому судовому безпрєдєлі першу інстанцію можна й програти. Кінцевий результат залежить від суду, до якого подасте позов. Наприклад, Подільський і Шевченківський суди столиці славляться упередженими рішеннями.

В Укравтодорі кажуть, що ділянку від села Кіпті до повороту на Глухів здадуть у серпні.

— Зараз там у певних місцях тривають ремонтні роботи, — пояснює керівник прес-служби Укравтодору Тетяна Вінцковська, 35 років. — До офіційної здачі дорога в ДАІ числиться як така, що ремонтується. Значить, інспектори керуються обмежувальними знаками.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Левченко подав на даїшників до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі