вівторок, 10 грудня 2019 07:25

Виконати всі вимоги — неможливо

— Керівники організацій нехтують правилами пожежної безпеки з двох причин. Нормативних актів так багато, що виконати їх усі — неможливо. У таких випадках їх або не сприймають, або закривають питання через хабарі. Правила мають бути реальні, відповідати умовам сьогодення. І в останні чотири роки не було пожежного конт­ролю. Із 2014-го по січень 2019-го діяв мораторій на перевірки, — каже адвокат 46-річний Сергій Старенький.

— Збільшені суми штрафів проблему не вирішать. Це призведе лише до збільшення корупційної складової. Треба змінювати систему загалом.

Інспектори мають бути зацікавлені, щоб пожеж не було. А не в кількості штрафів чи приписів, як колись ДАІ на дорозі. Відро не того кольору — штраф, не тієї форми — припис.

Пишуть про відсутність спорядження у рятувальників. У цьому мають розібратися слідчі. Чи його взагалі немає. Чи це недбалість керівництва і фахівці не були готові до надзвичайної події такого масштабу.

Зараз ви читаєте новину «Виконати всі вимоги — неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі