Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2018 07:25

Вихователя санаторію звинуватили в побитті дітей

Автор: WWW.FACEBOOK МИКОЛА/КУЛЕБА
  Вихователь дитячого санаторію на Хмельниччині змушував дітей стояти на колінах, аби вони заспокоїлися перед сном. Про це розповів один із вихованців закладу, якому вдалося зробити фото і втекти
Вихователь дитячого санаторію на Хмельниччині змушував дітей стояти на колінах, аби вони заспокоїлися перед сном. Про це розповів один із вихованців закладу, якому вдалося зробити фото і втекти

"У Великожванчицькому обласному дитячому пульмонологічному санаторії на Хмельниччині вихователь бив дітей", — пише уповноважений президента України з прав дитини 46-річний Микола Кулеба у "Фейсбуку".

До нього звернулася мати хлопця. Її сина побили разом із чотирма іншими 5 жовтня. Решта дітей підтверджують це.

— Хлопчик із санаторію зателефонував матері. Розказав, як утік від вихователя. Щоб заспокоїти дітей, які "розгулялися" перед сном, той почав бити їх ногами по ногах і потилиці. А потім змусив стояти на колінах обличчям до стіни з піднятими руками, — говорить Кулеба. — Малий утік, але встиг зробити фото. Жінка вранці приїхала за сином.

Микола Кулеба звернувся до Хмельницької обласної державної адміністрації з вимогою провести розслідування і комплексно перевірити заклад.

Прізвища вихователя не називають. Його відсторонили від роботи. Він написав заяву на звільнення. Каже, розбороняв дітей, які билися.

— Діти нібито інсценували все це. І сфотографували, — каже перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук. — Ми очікуємо достовірної інформації. Її найближчим часом має підготувати комісія. Якщо ж підтвердиться, що до дітей застосовували силу чи інші жорсткі методи, прийматимемо кадрові рішення.

Колеги кажуть, вихователь — педагог із багаторічним стажем. До дітей ставився добре.

Заклад перевіряє служба у справах дітей та обласний департамент охорони здоров'я. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Вихователя за мордування і побої можуть ув'язнити на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Вихователя санаторію звинуватили в побитті дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути