пʼятниця, 19 липня 2019 07:40

Від убивці 11-річної дівчини відмовилася родина

Автор: 24.TV
  Конвоїри заводять до зали суду Миколу Тарасова із селища Іванівка на Одещині. Він зізнався у спробі зґвалтування та вбивстві односельчанки 11-річної Дарини Лук'яненко. За скоєне його можуть ув'язнити довічно
Конвоїри заводять до зали суду Миколу Тарасова із селища Іванівка на Одещині. Він зізнався у спробі зґвалтування та вбивстві односельчанки 11-річної Дарини Лук'яненко. За скоєне його можуть ув'язнити довічно

Захистити дітей від сексуальної наруги й посилити відповідальність для кривдників вимагали правозахисники, громадські активісти і депутати після серії нападів на неповнолітніх. Розповідаємо про найбільш гучні:

13 червня у селищі Іванівка на Одещині зникла 11-річна Дарина Лук'яненко. Її тіло знайшли за тиждень у вигрібній ямі вуличного туалету. У вбивстві зізнався місцевий Микола Тарасов, 22 роки. Розповів, що хотів зґвалтувати дівчину. Дарина пручалася, і в нього нічого не вийшло. Тому придушив її і перерізав сонну артерію. Після скоєного від Тарасова відмовилася родина. Його можуть ув'язнити довічно.

5 липня у хащах села Миролюбівка П'ятихатського району на Дніпропетровщині знайшли тіло 13-річної Інни Дубік.

Убивцею виявився 24-річний знайомий дівчини. Нині під арештом. Слідчим пояснив: коли лишився з Інною наодинці, вирішив її зґвалтувати. Щоб нікому не розповіла — задушив.

Торік у вересні Добропільський районний суд Донецької області засудив до довічного ув'язнення 34-річного жителя міста Гірник на Донеччині.

19 червня 2017-го заманив у свій дім 6-річну Аліну Васютину. Там дитину зґвалтував і вбив. Тіло викинув у підвал.

Восьмий місяць шукають убивцю 15-річної Аліси Онищук із селища Бабаї на Харківщині. Вранці 2 листопада торік зникла дорогою до Харкова.

Наступного дня опівдні поліцейські знайшли її тіло в лісопосадці поблизу пішохідного мосту. Дівчину зґвалтували, задушили й пограбували, за висновками експертів.

28 000 підписів на сайті Верховної Ради зібрала петиція на підтримку альтернативного законопроекту щодо протидії сексуальному насильству над дітьми №6607. Його два роки тому розробив колектив авторів, який складається з адвокатів, представників поліції й прокуратури, лікарів, народних депутатів і кримінологів. Документ пропонує застосовувати хімічну кастрацію примусово лише до злочинців, хворих на педофілію. У разі відсутності хвороби — добровільно. Реєстр кривдників зробити закритий. Щоб допуск до нього мали лише правоохоронні органи й адміністрації дитячих закладів для перевірки працівників. Але цей законопроект депутати ухвалили лише за основу. Тобто працюватиме з ним наступне скликання.

Зараз ви читаєте новину «Від убивці 11-річної дівчини відмовилася родина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі