пʼятниця, 10 січня 2020 07:46

"Від чого помер брат — досі не знаємо"

Автор: ФОТО НАДАНЕ ОЛЕНОЮ КУШНІР
  Володимира Кундиловського із селища Знам’янка-2 на Кіровоградщині знайшли мертвим у перший день 2020 року. Рідні чоловіка думають, що його вбили. Наполягають на проведенні незалежної експертизи
Володимира Кундиловського із селища Знам’янка-2 на Кіровоградщині знайшли мертвим у перший день 2020 року. Рідні чоловіка думають, що його вбили. Наполягають на проведенні незалежної експертизи

— Доки не з'ясую, за яких обставин його не стало, жити спокійно не зможу, — 32-річна Олена Кушнір каже про брата 29-річного Володимира Кундиловського.

Чоловіка знайшли мертвим у будинку цивільної дружини в селищі Знам'янка-2 на Кіровоградщині вдень 1 січня. До того дві доби не відповідав на телефонні дзвінки.

Володимир лежав на підлозі у верхньому одязі й шапці в калюжі крові, за словами рідних. Опалення в домі було ввімкнуте на повну. Поряд із тілом валялися розбита склянка, один із його мобільних телефонів і рамка із фотографією цивільної дружини. Рідні думають, що Володимира вбили.

— Слідчі халатно поставилися до його смерті. В хаті навіть відбитки пальців не познімали. Тіло забрали на експертизу й тримали без холодильника, доки хабара не дали. Від чого помер брат — не знаємо. Коли почали писати й дзвонити скрізь, трохи зарухалися. Але експертний висновок досі не видали, — говорить Олена. — Шеф брата бачив його в морзі. Каже, обличчя й руки сині. То що завгодно може бути — трупні плями, гематоми, наслідки задушення. На столі в кімнаті, де його знайшли, стояла горілка, валялися розбиті чарки. Але Володимир не пив зі студентства. Він колись отруївся, "швидка" забирала. До того ж у барі була пляшка елітного алкоголю. Потім почали казати, що лежав не в крові. Мовляв, треба з'ясувати, що за рідина — може, розлитий енергетик чи сукровиця.

Володимир конфліктів ні з ким не мав, за словами рідних.

— Думаю, Володимира обпоїли насильно. Або отруїли чимось. Померти своєю смертю не міг. Був абсолютно здоровий, це вказано в медичних картках. Хто і за що з ним таке зробив — гадки не маю, — каже Олена Кушнір. — З'ясували цікаву деталь. Увечері 30 грудня з братової картки переказали 700 гривень на рахунок раніше судимого односельця. Жодних справ із ним Володимир не мав. Тільки телефона колись йому справив. Хотіли розшукати того чоловіка, розпитати. Але він кудись подівся.

Володимир родом із села Кричанівка Могилів-Подільського району на Вінниччині. Будинок у Знам'янці-2 дістався його цивільній дружині Ользі від батьків. Обоє працювали в Києві. Володимир — системний адміністратор, має дві вищі освіти. Ольга — масажист. Була на роботі, коли загинув чоловік.

— Ольга не могла додзвонитися до Володимира. Попросила сусідку, аби пішла глянула. Ніхто не відчиняв. Через вікно побачила на підлозі чоловіка. Хто саме — роздивитися не могла. Викликала поліцію, — додає Олена.

Справу розслідують за статтею про умисне вбивство з позначкою "природна смерть".

— Назначили гістологічну й токсикологічну експертизи. Видимих слідів насильницької смерті на тілі не було, — говорить Віталіна Бевзенко з обласної поліції.

Рідні звернулися до Державного бюро розслідувань. Наполягають на проведенні додаткової незалежної експертизи.

Володимира Чебукіна розстріляли біля будинку колишньої дружини

1 січня в Каховці на Херсонщині розстріляли 26-річного Володимира Чебукіна. Це сталося біля будинку його колишньої дружини. За два дні він помер у лікарні. За підозрою у вбивстві арештували співмешканця колишньої дружини Володимира — Юрія. За даними батьків, у їхнього сина влучили 15 куль із трьох видів зброї. За версією слідства — куль було сім з однієї зброї.

Три дні люди виходили на акції протесту. Спочатку до суду, потім до поліції. Вимагали об'єктивного розслідування. Мати вбитого каже — у нього хотіли відібрати сина.

— Володимир там прожив три з половиною роки. Але свою дружину кохав до цього дня, напевно. Шалено любив сина, — розповідає мати загиблого Олена Чебукіна.

Останнім часом відносини між її сином і колишньою невісткою погіршилися. Володимир якось сказав, що її нинішній чоловік говорив про намір відсудити дитину.

До Каховки виїхали працівники Офісу генпрокурора для розслідування справи. Батьки намагаються дізнатися, з якої зброї застрелили сина і скільки було вбивць.

Зараз ви читаєте новину «"Від чого помер брат — досі не знаємо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі