середа, 16 квітня 2008 07:09

Василь Шостак ґвалтував падчірку й пасинка

Автор: фото з родинного архіву Зої Панасюк
  Василь Шостак з райцентру Шаргород Вінницької області контролював дітей своєї співмешканки, не відпускав нікуди, окрім школи
Василь Шостак з райцентру Шаргород Вінницької області контролював дітей своєї співмешканки, не відпускав нікуди, окрім школи

35-річного Василя Шостака з райцентру Шаргород Вінницької області підозрюють у розбещенні і зґвалтуванні трьох неповнолітніх. 1 квітня чоловіка затримали, порушили кримінальну справу.

— Я досі в шоці, — каже 37-річна Зоя Панасюк, співмешканка Василя. — Не можу оговтатись.

Зоя — місцева. Її чоловік повісився. Жінка сама виховує чотирьох дітей. 15-річна Ганна вчиться на оператора комп"ютерного набору у Вінниці, Ольга, 14 років, Лана, 11 років, та 9-річний Олексій — школярі. Наприкінці 1990-х родина переїхала до сімейного гуртожитку Шаргородського цукрозаводу, оселилися у двох кімнатах.

Із жінкою зустрічаємося біля гуртожитку. Невисока брюнетка розвішує у дворі випраний дитячий одяг. Просить зайти до кімнати, бо соромиться розмовляти при сусідах. Приміщення двоповерхової будівлі старе. Сходи розбиті, у коридорах смердить цвіллю. У двох кімнатах Зої Панасюк чисто.

— Із Васею ми познайомились три роки тому, — каже жінка. — Разом працювали на фермі. Вирішили жити разом. Він таким хорошим здався, спокійним. Два роки прожили без проблем. Він хазяїном був. І прибирав, і за дітьми приглядав, поки я вночі на фермі робила.

Василь теж із Шаргорода. Батьки розлучилися, коли був малим. Його виховувала мама. Офіційно не одружувався, дітей не має. Був тричі засуджений за крадіжку металу.

— Навесні торік його мама померла, — зітхає Зоя. — Я похорон узяла на себе, напозичалася грошей. Щоб розрахуватися, поїхала в Київ на заробітки. Зранку працювала на стройках, ввечері посуд мила в кафе. Вася пару місяців їздив зі мною, потім перехотів. Сказав, краще за дітьми дивитиметься.

— Після смерті матері Василь змінився, — веде далі Зоя. — Став більше пити. Коли тверезий — нормальний, вип"є — стає звіром. Якось прийшов уночі п"яний, зв"язав мені руки, поки спала. А тоді так бив, що качалку на мені зламав. Із ним стало страшно жити.

За даними міліції, торік у серпні чоловік зґвалтував 16-річну подругу старшої доньки Зої. Силував дівчину в котельні цукрового заводу.

Після смерті матері Василь змінився. Став більше пити

— Про це Аня мені тільки минулого місяця розповіла, — прикриває обличчя руками Зоя. — Вася клявся, що це спльотні. А дочка чуть лі не через сльози додала: "Я потім тобі все конкретно розкажу".

26 грудня торік Василь зґвалтував середульшу з сестер, Ольгу.

— Скотина ж яка, силував прямо на очах у дітей! — схлипує Зоя. — Стукнув Олю по голові, що аж та в обморок упала. Перетяг у дитячу, шторкою прикрив вхід, зв"язав руки вірьовкою, кинув на живіт...

Восьмикласниця нічого не розповіла матері. Василь пригрозив, якщо розкриє рота — уб"є.

— Приїхала на Новий рік додому, а Оля якась пуста, замкнута, — плаче Зоя Панасюк. — Я її обняти хочу, а вона руки відкидає. Він дітей контролював, нікуди, крім школи, не відпускав. Стояв поряд, коли зі мною розмовляли по телефону.

Пасинка Олексія чоловік зґвалтував 9 березня 2008-го. У міліцію на Василя Шостака заявила Валентина, мати Зої.

— У кінці березня у мами був день народження, — згадує Зоя. — Діти пішли поздоровляти самі, бо я не могла приїхати з Києва. Коли сиділи в кімнаті, шепталися між собою про Васю. Мама все почула випадково.

Нині Василь Шостак перебуває у слідчому ізоляторі райвідділу міліції. Діти Зої Панасюк переїхали жити до бабусі. Жінка возить їх до психологів у Вінницю. Повертатися на заробітки до Києва вона не планує, бо боїться залишати дітей самих.

Зараз ви читаєте новину «Василь Шостак ґвалтував падчірку й пасинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі