четвер, 19 липня 2007 07:00

Василь Музика за одну ніч обікрав сільську пошту та фермера

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Василь Музика з села Кацмазів Жмеринського району Вінницької області у слідчому ізоляторі райвідділу. Говорить вільно та постійно ховає праву руку за футболкою: в нього немає великого пальця, якого він відрубав, симулюючи напад на себе
Василь Музика з села Кацмазів Жмеринського району Вінницької області у слідчому ізоляторі райвідділу. Говорить вільно та постійно ховає праву руку за футболкою: в нього немає великого пальця, якого він відрубав, симулюючи напад на себе

"Усі війни в світі починалися через жінок, — каже 24-річний Василь Музика із села Кацмазів Жмеринського району Вінницької області, який за крадіжку сидить у Вінницькому слідчому ізоляторі N1. — І я, дурак, попався. Хотів їхати в Білорусь, щоб там сховатися. А тут мене зупинило це почуття".

Василь — низький на зріст чоловік, тримається спокійно. Народився він у селі Попівка Жмеринського району. Батько покинув сім"ю, коли хлопцеві було кілька років. Мати Валентина зійшлася з іншим. Вітчим відправив 6-річного хлопчика жити до бабусі в село Кацмазів.

— Мене виховала вулиця, — каже Василь. — Тому я й краду все життя. Школу закінчував уже в тюрмі. А мріяв бути автомеханіком.

Музика признається, що цупив у сусідів і жителів навколишніх сіл. Шість разів його засуджували. Двічі він сидів у колоніях суворого режиму. Вийшов із в"язниці півроку тому.

— Крав усе, що неправильно лежало, — каже односельчанка Марія Іванівна, 67 років. — Увечері всі боялися виходити з дому. Вася якийсь дикар! Коли йому було 14 років, порізав ножем сусіда Миколу. А щоб на нього нічого не подумали, відрізав собі великого пальця на руці. Потім ходив жалівся всім, що це Микола на нього напав.


Уночі 26 червня цього року Василь Музика заліз у сільську пошту. Сейф, де гроші на пенсії, відкрити не зміг. У торби склав знайдені консерви, цигарки, печиво, спортивний костюм. Зібрав товару на 900 грн і попрямував додому.

Він ішов селом і побачив метушню біля хати 50-річного фермера Олександра Забавського. Хтось сказав, що в селянина схопило нирки і має приїхати "швидка". Василь перечекав у кукурудзі на городі, поки Забавського заберуть до лікарі. Дружина поїхала з чоловіком. Їхні дорослі діти мешкають окремо.

Як хата спорожніла, Василь витягнув шибку й заліз усередину.

— Ну так получилось, извините, каюсь, — не задумаючись каже Музика.

 У схованці він знайшов $3 тис. та 36 тис. грн. Прихопив із собою мисливську рушницю, радіотелефон, магнітофон та поношені джинси. Із награбованим пішов до лісу. Дорогою в полі замаскував украдені з пошти харчі. Рушницю, магнітофон, радіотелефон, долари та 12 тис. грн сховав у лісі, в різних місцях. Решту грошей узяв із собою.

Василь каже, що збирався наступного ранку виїхати до Білорусі. Та останню ніч вирішив погуляти. На таксі вирушив до вінницького нічного клубу "Кумбари".

На дискотеці познайомився з двома місцевими повіями. Одна з них, невисока блондинка Анжела, дуже йому сподобалася. Він почав пригощати їх із подругою напоями й дорогими закусками. За вечір спустив 4 тис. грн. Уранці Василь вирішив відкласти поїздку до Білорусі й побути з Анжелою.

Тим часом у селі дізналися про пограбування. Повідомили міліцію.

Щоб нічого не подумали, відрізав собі пальця на руці

— Ніхто й не сумнівався, що це саме Васька покрав у Саші й на пошті, — каже його сусід Іван Тихонович, 70 років. — Його стільки разів судили. А він хитрий: щось наробить — у ліс заб"ється, вириє нору, як партизан, і сидить там.

Міліціонери шукали, швидко розіслали фотографію в усі райвідділи області.

— Люди самі давали нам бензин, тільки б ми його скоріше схопили, — каже 33-річний Віталій Курчик з карного розшуку Жмеринського райвідділу. — Летіли у Вінницю на трьох машинах. Василь гуляв у парку імені Горького зі своєю подружкою Анжелою. Коли побачив нас — зрозумів, що попав. Навіть не тікав. Зітхнув лише, що йому не бачити волі десять років.

Музику привезли в Жмеринський ізолятор, потім —до Вінницького СІЗО N1. Василь у всьому зізнається.

Зараз ви читаєте новину «Василь Музика за одну ніч обікрав сільську пошту та фермера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі