вівторок, 21 грудня 2010 06:32

Василь Міщенко задавив пенсіонерку

Автор: фото надане УДАІ УМВС України у Хмельницькій області
  Василя Міщенка 13 грудня затримує інспектор патрульної роти Державтоінспекції Хмельницького
Василя Міщенка 13 грудня затримує інспектор патрульної роти Державтоінспекції Хмельницького

На 71-річну хмельничанку Тетяну Мамчур увечері 13 грудня налетіли білі "Жигулі Нива". Жінка переходила дорогу на перехресті вулиць Івана Франка та Проскурівської. Водій утік, однак його помітив таксист Олександр Барабаш.

— Жінка переходила по пішохідному переході, — розповідає 31-річний Олексій Барабаш, водій служби "700-400". — Я бачив як вона полетіла, а "нива" поїхала далі. Хоч і з пасажиром був, але розвернувся і погнав за ним.

По рації таксист викликав даїшників і "швидку". Сам переслідував "ниву".

— А він не дуже й спішив, — продовжує. — Його носило по всій дорозі, по бордюрах. Видно, що п'яний. Я виводив на нього машини ДАІ.

За 15 хв. "нива" виїхала на околицю Хмельницького. У мікрорайоні Гречани до переслідування долучився ще один таксист Богдан Климко, 24 роки:

— Льоха по рації передав, що така ситуація, треба допомога, — каже. — Ми їхали за ним. Моргали, включали аварійку. Він не зупинявся.

Коли почали переслідувати працівники ДАІ, водій "ниви" додав швидкості. На повороті його розвернуло, однак рух продовжив.

— Наші працівники перекрили йому дорогу — поставили машину, — розповідає старший інспектор обласного ДАІ Олександр Макаров, 38 років. — А він їде просто на хлопців. Ті повідскакували від машини, а той "нивою" пішов по полю. Такі трампліни брав.

За кількасот метрів, потрапивши в чергову яму, двигун машини заглох. Водій та пасажир кинулися тікати. 34-річного пасажира Миколу Гуменюка інспектори затримали одразу. За водієм ще півкілометра бігали засніженим полем. Загалом переслідували годину.

Водієм виявився 27-річний Василь Міщенко — головний спеціаліст обласної екологічної інспекції. За попередніми даними, він був п'яний. Машина службова.

Василя Міщенка затримали, порушили кримінальну справу. Збита пенсіонерка за 4 год. померла в реанімації обласної лікарні.

 

 

Син колишнього мера повторив злочин батька

18 грудня у місті Красноармiйськ Донецької області поховали шахтаря Олександра Самодурова, 23 роки. Його збив 40-рiчний Ігор Анісімов.

Олександр з дівчиною 23-річною Анастасією Малицькою 15 листопада їхали на скутері, коли ззаду в'їхала "лада" десятої моделі. У Самодурова переламався череп. Він місяць був у комі і помер. Анастасії зробили трепанацію черепа. Цьогоріч вони планували одружитися, зустрічалися п'ять років.

— Анісімов їхав на великій швидкості, — каже 28-річний Михайло Самодуров. — Свідка, який їхав 70 кілометрів на годину, обігнав без проблем.

Даїшники упевнені, що винен Олександр. Мовляв, заїжджав на заправку і підрізав "ладу". Однак з ними не погоджуються свідки, бо машина ударила скутер ззаду, а не у бік. Гальмівного шляху не було.

— Ні для кого не секрет, що Ігор Анісімов перебував на обліку в наркодиспансері, неодноразово притягувався органами правопорядку. Але з результатами його огляду нас не познайомили, так само як і з матеріалами справи, — продовжує Михайло.

Юрій, батько Ігоря Анісімова, торік працював мером Димитрова. 8 жовтня 2009-го п'яний двічі проїхався по шахтарці Ірині Тимошенко. Та померла в лікарні. Мер хотів утекти, але його затримали й побили шахтарі. Справу розглядає суд, а винуватець чекає вироку на підписці про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Василь Міщенко задавив пенсіонерку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі