пʼятниця, 16 березня 2018 06:25

Вантажівки руйнують двори людей

Транзитні вантажні автомобілі трощать паркани, ворота й руйнують обійстя на вул. Івана Богуна в Монастирищі Черкаської області.

— На вулиці не залишилося жодного вцілілого стовпа, — розповідає місцевий Петро Малоголовець. — Живемо, немов на пороховій бочці. Будь-якої миті фура може зачепити огорожу, розтрощити ворота чи перекинутися на дорозі. Бувають ночі, що й заснути страшно. Особливо, коли возять зерно чи добрива. Того й гляди — в'їдуть у хату.

Ворота 64-річної Валентини ­Мокренко протаранив трактор із балками.

— Могла статися біда, бо за хвилину звідти виходили внуки. Нашою вулицею люди йдуть на автостанцію, в поліклініку.

— Влада багато років говорить про намір установити відбійники. Обіцянки так і лишаються цяцянками, — каже Людмила Заповітряна.

— Проблеми почалися, коли в Умані на трасі Київ — Одеса встановили пункт для зважування великовагових автомобілів. Відтоді фури хлинули на державну дорогу Оратів — Монастирище. Хочуть економити й не платити штрафи. Заборонити їм проїзд ми не маємо права. Хотіли встановити відбійники, але автоінспекція не дає дозволу. Кажуть, що звужується дорога. Підозрюю, дехто має з цього зиск. Взимку фура виїде на гору, а потім її несе слизькою дорогою донизу. І ніяка сила не спинить. Ми пропонували зробити вагові пункти в Монастирищі. Але повстали місцеві аграрії. Хочуть возити збіжжя й нічого не платити, — говорить міський голова Олександр ­Тищенко, 55 років.

Місцеві жителі пропонують установити на дорозі знаки обмеження швидкості до 50 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівки руйнують двори людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі