пʼятниця, 11 серпня 2017 07:50

Вантажівка збила трьох підлітків

— Усе село плаче. Діти тільки школу закінчили. Сиділи на лавочці, говорили про майбутнє студентське життя. Позаду них — забор. Може, якби нижчий — встигли б утекти. А так вантажівка їх затисла. Водій почав здавати й проїхався по них колесами. Андрій страшне як кричав: "Рятуйте, спасіть!" Якось добрався до дівчат. Ангеліна була мертва. У Маші намацав пульс. Благав її врятувати, — розповідає 45-річна Наталія Шилак із села Прилісне Маневицького району на Волині.

2 серпня о 1:22 на вул. ­Сойне вантажівка МАН на тротуарі збила трьох випускників місцевої школи. 17-річна Марія Биковська й 16-річна Ангеліна Мельник загинули. ­Андрій Пилипчук, 17 років, у реанімації обласної дитячої лікарні. У хлопця роздроблений таз, переломи ніг.

Того дня вони отримали результати вступної кампанії. Марія мала навчатися за спеціальністю "Лісове господарство" в столиці. Ангеліна вступила на правничий факультет у Кам'янці-­Подільському на Хмельниччині. Андрієві запропонували бюджетне місце в чотирьох вузах. Обрав Київський університет культури і мистецтв — факультет готельно-ресторанного і туристичного бізнесу.

Водій з місця аварії втік.

— Діти роботящі. Все літо чорниці збирали, щоб заробити копійку. У той день Марійка череду пасла. Увечері зустрілась із друзями. Перед тим як розходитись по хатах, сіли на лавці біля амбулаторії. Поряд — дитячий садок, багатоквартирні будинки. Безпечнішого місця годі й шукати, — продовжує Наталія Іванівна. — Аварію побачила мати їхнього однокласника та якийсь чоловік із балкона. Кинулися до дітей. На них живого місця не було. Зідрана шкіра, потрощені кістки. Андрій бачив, як умирали його подруги. Досі в шоковому стані.

Ангеліна та Андрій — єдині діти в родинах. У Марії залишилися старший і молодший брати.

— Усі троє вчилися разом до дев'ятого класу. Останні два роки Маша була в математичному класі, Ангелінка з Андрієм — у біолого-хімічному. Продовжували дружити, — говорить Наталія Шилак. — Коли отримали результати вступних іспитів, скакали, танцювали від радості по двору. Маша відразу хотіла повезти оригінали документів, але не було квитків на маршрутку. Вирішила їхати наступного дня.

Ангеліна — артистка з дитинства. Співала й танцювала на всіх святах. Маша бралася за будь-яку роботу. Хазяйновитою росла, дуже відповідальною.

За кермом вантажівки був 42-річний Валерій Довжик. Родом із сусіднього села Городок. Проживає в райцентрі, має дружину та двох синів.

— Кажуть, повертався з бару. Хтось подзвонив у поліцію, що він п'яний. За ним ніби їхав патруль. Але не зупиняли, мигалок не включали, — додає Наталія Іванівна. — Може, побачив їх і тікав чи просто не справився з кермуванням — точно не відомо. Одне скажу: якби не втік, люди вчинили б самосуд.

Валерій Довжик ховався в родичів на сіннику. Його затримали того ж дня.

— Був п'яний. Чи вживав алкоголь перед ава­рією — встановить експертиза, — каже Олег Плазовський з обласної поліції.

Чоловіка можуть ув'язнити на 10 років.

Марію Биковську та Ангеліну Мельник ­відспівували в місцевому храмі. Поховали 3 ­серпня.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка збила трьох підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі