середа, 06 червня 2007 07:07

Валерія Фуклєва звинуватили у непокорі міліції

Автор: фото з родинного архіву
  Правозахисник Валерій Фуклєв з міста Нова Каховка на Херсонщині
Правозахисник Валерій Фуклєв з міста Нова Каховка на Херсонщині

Адвокат та відомий  на Херсонщині громадський правозахисник із Нової Каховки Валерій Фуклєв, 56 років, зранку 30 травня припаркував машину біля суду Цюрупинська. До нього підійшов охоронець і попросив переставити авто — на цьому місті машину ставить голова суду.

Фуклєв послухався. За хвилину підійшли працівники ДАІ — попросили документи. Натомість адвокат зажадав посвідчень від даїшників. Тоді з"явилися двоє міліціонерів і запропонували проїхати до райвідділу. Коли чоловік відмовився, йому скрутили руки й запхали в службову машину.

— Батько зателефонував мені, сказав, що його хочуть арештувати, — каже донька Фуклєва 29-річна Ірина Романюта, підприємець із Нової Каховки. — Я поїхала по батька в Цюрупинськ. Знайшла його в місцевій лікарні.

У райвідділі міліції в правозахисника підвищився тиск. Він попрохав викликати "швидку", яка й відвезла його до шпиталю. Правоохоронці стерегли його в приймальному відділенні.

— Я викликала в лікарню оперативно-слідчу групу з райвідділу, — веде далі донька. — Коли слідчий брав у батька пояснення, оперативник телефонував керівництву, щось питав. І тата знову потягли у відділок. Я стала їм на дорозі, але мене відштовхнули, побили.

Фуклєва звинуватили в хуліганстві та непокорі міліції. Наступного дня його засудили до 10 діб позбавлення волі. Нині чоловік у Херсонському спецприймальнику.

— Міліцію викликав охоронець суду, — каже керівник чергової частини райвідділу Цюрупинська Володимир Чечен. — Фуклєв погано себе поводив. На прохання ДАІ переставив машину з великим невдоволенням. Потім зайшов до судді в кабінет і почав матюкатися. За це його затримали.

Валерій Фуклєв — відомий в області правозахисник, який безплатно  консультує людей. Після смерті 2001 року першої дружини Олени правозахисник доводить, що в цьому винні лікарі. Його вимоги розслідувати справу ігнорували, і тоді Фуклєв написав до президента України і Податкової адміністрації, що відмовляється сплачувати податки. Магазин доньки Валерія почали перевіряти податківці, а його намагалися посадити за нібито побиття міліціонера.

Торік Фуклєв на прес-конференції у Києві звинуватив губернатора Херсонщини Бориса Сіленкова, що той через посередників вимагає хабарі в підприємців. Після цього йому почали погрожувати по телефону. Записи цих розмов він передав до Генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Валерія Фуклєва звинуватили у непокорі міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі