субота, 23 лютого 2008 07:14

Валерій Криворучко спалив доньку

5 лютого 41-річний Валерій Криворучко з села Худоліївка Чигиринського району Черкаської області вбив і спалив у печі 22-річну доньку Лілію.

— Вони поселилися у нас торік весною, — розповідає сільський голова Худоліївки Роман Златковський, 28 років. — Переїхали із Черкас. Жили із трирічним хлопчиком. Ми думали, що то чоловік та дружина. Зараз же різниця у віці — не дивина.

Валерій Іванович із донькою й онуком Михайлом мешкали в хаті нині покійної Галини Горденко. Домовилися з її сином. Доки той готував документи на продаж, Криворучки збирали гроші, обробляли город. Чоловік їздив на заробітки до Києва.

Згодом селяни дізналися, що Валерій убив дружину 20 років тому, відсидів у в"язниці. Криворучки часто пили. У сільраді родину взяли на облік як неблагополучну. Улітку Лілія народила від батька доньку Катерину.

Лілія народила від батька доньку Катерину

— 5 лютого я саме збирався на роботу, як Валерій Іванович прийшов до мене додому, — згадує сільський голова. — Сказав, що Лілія десь зникла. Мовляв, поїхала в Черкаси за продуктами, повернулася з трьома чоловіками, схопила документи й більш не з"являлась. Я подзвонив до міліції й відділу у справах неповнолітніх райдержадміністрації.

Правоохоронці обстежили будинок, подвір"я, частину прилеглого лісу. Жінки не знайшли. Валерія Івановича забрали до райвідділу. Там він зізнався у вбивстві. Розповів, що донька повернулася з Черкас напідпитку й вони посварилися. Чоловік ударив Лілію по голові залізною каструлею. Та впала. Батько вийшов надвір. Коли повернувся, донька була мертва. Криворучко розібрав у хаті піч, замурував її тіло. Чотири дні топив плиту, щоб воно згоріло. Міліціонери знайшли тільки обгорілі кістки.

Валерій Іванович зізнався, що мав Лілію за дружину. Дітей забрали до лікарні на обстеження.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Криворучко спалив доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі