середа, 22 жовтня 2008 07:07

Валерій Кіндер самовільно встановив "лежачого поліцейського"

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  Валерій Кіндер власним коштом установив біля свого двору ”лежачого поліцейського”, попереджувальні знаки, замінив лампочки у ліхтарях. Усе обійшлося у 1360 гривень
Валерій Кіндер власним коштом установив біля свого двору ”лежачого поліцейського”, попереджувальні знаки, замінив лампочки у ліхтарях. Усе обійшлося у 1360 гривень

53-річний Валерій Кіндер із райцентру Мена на Чернігівщині встановив біля свого подвір"я "лежачого поліцейського". Упоперек вулиці Радянської зробив насип із асфальту. Розфарбував його в чорно-жовті смуги. Причепив попереджувальні знаки.

— Асфальт на нашій вулиці був розбитий років десять, — розповідає Валерій Миколайович. — Покриття пошкодили ще як проводили газопровід. Відтоді не відновили.

Валерій Кіндер — депутат райради, працює інспектором Держгірпромнагляду. Навесні зробив запит до міськради. Просив мера доповісти, куди поділися гроші, передбачені на відновлення асфальту. Копію надіслав у райпрокуратуру.

— Конкретної відповіді мер не дав, але асфальт зремонтували, — розповідає Кіндер. — Дорогу зробили класну. Тепер машини ганяють, як скажені. А поряд дитсадок і школа. На дорожній знак "Обережно, діти!" уваги не звертають. Та й знак старий, вигорів. Важко його розгледіти. Останньою краплею став випадок, коли робітники асфальтували моє подвір"я, повз на скутері мчав підліток, кілометрів 70 на годину. За ним гнався здоровенний трактор "Джон Дір". У мене волосся стало дибки.

На скутері мчав підліток, за ним гнався здоровенний трактор

Валерій Кіндер попросив робітників насипати на вулиці смугу асфальту. Купив дорожні знаки "Обмеження максимальної швидкості до 30 км/год" та "Нерівна дорога". Почепив на стовпах по два з кожного боку від "поліцейського". Замінив лампочки в ліхтарях. Усе обійшлося в 1360 грн.

— Не для себе робив, — пояснює чоловік. — Для сусідів і дітей, які ходять дорогою до школи.

У жовтні за самовільне встановлення знаків Державна автомобільна інспекція оштрафувала Кіндера на 85 грн.

— 9 жовтня в нас був дорожній інженер, — згадує міський голова Мени Михайло Кадушко, 48 років. — Письмово рекомендував Кіндеру прибрати знаки та "поліцейського". Вони там не потрібні. Самовільно встановлювати перешкоди — це правовий нігілізм. Якщо узаконимо "поліцейського" Кіндера, то кожен такі захоче.

Валерій Кіндер має прибрати перешкоди сам. Інакше це зроблять комунальники.

— Як узаконять мого поліцейського, то люди почнуть вимагати поставити такі скрізь: біля школи, лікарні. Причому за рахунок міського бюджету, — зауважує Кіндер. — От міськрада й протестує. Я казав міському голові. Мовляв, я сам за свій рахунок все узаконю.

Валерій Миколайович їздить джипом "мітцубісі". Зупиняється біля сусідок.

— Спасіба, Миколайович, що положив "поліцейського", — дякує йому сусідка Тамара Чичкан, 57 років. — Тут же діти із садіка ходять, і школьники. А то як заасвальтірували, пройти не можна. По 200 — 300 машин за день пролітає. Нам у забор залітають. Оце знов побили шифер. Ніззя вийти із калітки. Котів закриваєм, на вулицю не випускаєм, бо давлять.

— Так лєтали, що платки капронові з голів ізлєтали, — додає Валентина Могильна, 82 роки.

— Як Миколайович поставив "поліцейського", стали їздить тихо, — продовжує Чичкан. — Зато його зробили винним. Оштрахували. Ми будемо одстоювать Кіндера, зберемо підписи всією вулицею.

У Чернігові люди встановили зо півдесятка нелегальних "лежачих поліцейських". Попереджувальних знаків не чіпляли. Перепони влада не зносила, але й не узаконила.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Кіндер самовільно встановив "лежачого поліцейського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі