пʼятниця, 26 жовтня 2007 17:45

Валерій Громов зізнався у двадцятому вбивстві

17 жовтня по обіді до центрального універсаму в Тернополі зайшли бійці міліцейського спецзагону "Беркут". Вони оточили приміщення. Усіх попросили вийти з приміщення.

До магазину у наручниках завели 42-річного ватажка злочинної групи Валерія Громова. Зловмисник розповідав і показував, як у квітні 1999-го вбивав місцевого бізнесмена Юрія Вернея. Це двадцяте вбивство, у якому він зізнався.

Валерій Громов родом із райцентру Пологи Донецької області. У 1990-х організував групу з 15 чоловіків та двох жінок. Протягом 1994–1999 років вони займалися здирництвом. Непокірних бізнесменів розстрілювали. Також убивали на замовлення. Мали пістолети, автомати, гвинтівки з оптичним прицілом, гранатомети, вибухівку. Працювали в Україні, Молдові та Росії. Загалом від їхніх рук постраждало 500 людей, убили двадцятьох. Зокрема, 29 липня 1999-го від їхніх рук загинув начальник Тернопільських міських електромереж Олексій Якимович.

Громова затримали влітку 1999 року, коли він голився у перукарні Тернополя. 17 грудня 2001-го його та інших учасників групи засудили до довічного ув"язнення.

Нині злочинець перебуває у в"язниці Дніпропетровська. Місяць тому написав зізнання у вбивстві Вернея. Цей злочин правоохоронці не змогли довести.

Під час слідчого експерименту Громов поводився бадьоро. Згадував, як разом із двома напарниками чекали на Юрія Вернея. Під його автомобіль заздалегідь підклали вибухівку. Коли чоловік під"їхав, по команді вистрілили, а потім підірвали машину. Замовника вбивства Громов не називає.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Громов зізнався у двадцятому вбивстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі