четвер, 25 лютого 2010 07:26

Валентина Маркова померла після суперечки з даїшником

54-річна Валентина Маркова померла на дорозі в салоні "ниви". На очах у чоловіка, сестри, зятя і племінника. Її серце зупинилося після суперечки з інспектором Державтоінспекції, який оштрафував водія на 340 грн.

Увечері 29 січня родина Маркових виїхала автівкою з райцентру Любомль на Волині. Гостювали там у родичів. Прямували додому, в село Радехів. У салоні було п"ятеро: Валерій Марков із дружиною Валентиною та її рідна сестра з чоловіком і сином.

Щойно машина перетнула залізничний переїзд на виїзді з міста, її зупинив патруль ДАІ із сусіднього Старовижівського району. Сержант Сергій Федончук попросив водія вийти і показати документи. За кермом сидів 24-річний Сергій — племінник власника Валерія Маркова. Обидва показали свої документи, страховий поліс.

— Він став шукати, до чого причепитися, — згадує Валерій Марков, 55 років. — Приглядався до прав, перевірив Сергія на тверезість. Учепився, чому він не вписаний у страховий поліс на машину. Сказав, що таке порушення тягне на 850 гривень.

Інспектор витяг бланк протоколу.

— Питаю: за що так багато? — обурюється Валерій Іванович. —Не лякайте, бо в дружини аж тиск підскочив. У неї хворе серце. А він: а мені що? В мене теж жінка й діти.

Маркови просили не штрафувати їх. Інспектор переминався з ноги на ногу. Зрештою відкликав водія убік: "Підпиши протокол, що проїхав залізничний переїзд на красне. Буде 340 гривень".

— Погодився, бо що мав робити, — виправдовується шофер. — Тітці Валі ставало гірше. Хотіли пошвидше додому їхати.

Інспектор заповнював документ 40 хв. Валентині Олександрівні необхідно було випити ліки. Пасажири просили поквапитися. Міліціонер записав, що "нива" Маркових о 21.00 проїхала переїзд на заборонний сигнал світлофора. Прорахувався, бо в той час рух автотранспорту на переїзді не перекривали. Це згодом підтвердив черговий на станції Любомль Сергій Хвіц.

"Нива" рушила, Валентина Олександрівна попросила ліків. За кілометр авто довелось зупинити — Марковій гіршало. Племінник викликав "швидку". Чоловік зі свояком почали робити штучне дихання. До приїзду лікарів пасажирка померла від серцевої недостатності.

— Загибель міг спровокувати сильний нервовий стрес і невчасне надання допомоги, — кажуть у райлікарні.

Обласне управління Державної автомобільної інспекції заперечує провину підлеглих. Мовляв, серце прихопило, бо жінка забагато вжила спиртного.

— Коли маєш проблеми з тиском, не варто пити, — кажуть у ДАІ. — Експертиза виявила в крові 0,4 проміле алкоголю. Це немала ступінь сп"яніння. Наприклад, за кермо сідати вже не можна.

Підпиши протокол, що проїхав залізничний переїзд на красне. Буде 340 гривень

Керівництво ДАІ пообіцяло розслідувати ймовірну підробку протоколу.

Маркови мають двох дітей. Ті живуть у райцентрі, а баба з дідом виховували внуків. Останнім часом Валерію та Валентині бракувало грошей — зосталися без роботи, працювали тільки донька і зять. Доньці у міському водоканалі повідомили, що у травні скоротять і її.

— Валя переживала за кожну дрібницю, — кажуть селяни. — Знала, що тих 340 гривень заплатить не зможуть. ДАІ трусить нас кожен день.

— Ми доведемо справу до кінця, — говорить сестра загиблої. — Доб"ємося, щоб тих даїшників покарали. Вони не вперше таке творять.

У день загибелі Валентини Олександрівни інспектори тричі зупиняли "Ниву". Вперше — за залізничним переїздом, удруге — на дорозі до лікарні, втретє — коли покійну везли на судмедекспертизу.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Маркова померла після суперечки з даїшником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі