вівторок, 23 квітня 2019 07:46

Вагітна дев'ятикласниця повісилася за тиждень до пологів

18 квітня у селі Цибулеве Знам'янського району Кіровоградської області повісилася 14-річна Христина Поліщук. Була на дев'ятому місяці вагітності — за тиждень мала народити доньку.

— У той момент уся сім'я була вдома, — розповідає 45-річний Віктор Оранський, директор школи в Цибулевому. — Христя вийшла з хати, не повернулася. Рідні запереживали, бо вже ж на сносях. Гуртом кинулися її шукати. Баба дівчини живе через город, на сусідній вулиці. Побачила внучку на дереві в садку.

Родичі витягнули із зашморгу та повезли в лікарню. Врятувати її не вдалося.

— Зла цій дитині ніхто не бажав ні в сім'ї, ні в селі. Кажуть, Христя посварилася з молодшою сестрою і вибігла з хати. Записки не лишила, — розповідає знайома родини. Імені просить не вказувати.

Христина — донька 37-річної Валентини від першого шлюбу. Її батько живе за кордоном. Від другого шлюбу жінка має трьох дітей: 13-річну Катерину, 4-річного Володимира і Соломію, 15 місяців.

— Валя гарно дбає про діток. У них хороша роботяща сім'я, — каже голова сільської ради Людмила Таранець, 34 роки. — Рання вагітність Христі ніяк не позначилася на стосунках. Її підтримували. Та й селом осуду не було. Всі знали, що дівчина хороша, позитивна, привітна.

Христина Поліщук 26 травня мала святкувати 15-річчя. Навчалася у дев'ятому класі. Після пологів планувала повернутися до навчання.

— Вчилася гарно. Неконфліктна, добра дів­чина. В класі її підтримували. Ніхто пальцями не тикав, — продовжує директор. — Останній місяць Христя на уроки не ходила, було важко. Однокласникам казала: "Наприкінці квітня народжу і в травні повернуся". Хотіла екзамени здати, на випускний прийти. Школу не збиралася кидати, мала йти в 10-й клас. Чому таке зробила — ніхто не знає.

Батьком дитини Христина називала односельця 19-річного Артема Шкапіна. Вони зустрічалися, напередодні разом гуляли селом.

— Він закінчив у нашій школі дев'ять класів. Потім перейшов у Знам'янський професійно-технічний ліцей, — говорить директор школи. — Теж із хорошої родини, батько в нього трудяга. Із Христиною домовилися разом виховувати дитя. Мали нормальні стосунки.

Христину Поліщук поховали 19 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Вагітна дев'ятикласниця повісилася за тиждень до пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі