середа, 08 серпня 2007 07:07

В оздоровчому таборі потруїлися діти

До дитячого табору "Войковець" Кирилівки Якимівського району Запорізької області 1 серпня привезли дітей з усієї України. Діти з першого дня почали дзвонити батькам і скаржитися на погане харчування.

— Там масове отруєння, — запевняє жителька райцентру Гребінки Полтавської області Ніна Третяк, донька якої відпочиває в Кирилівці. — Погано й вожатим. Вони все приховуватимуть, але це дійсно так. У них таке отруєння, що сидять на унітазах усю ніч.

— На вигляд — їжа страшна, — розповідає по мобільному 14-річна Жанна Бутивська. — Ми чергували в столовій. Дивилися, як готують. Там антисанітарія, а продукти зіпсовані. Поварихи з розпущеним волоссям, а хлопці — без футболок, у шортах і витирають об них руки.

Дітей почало нудити ввечері 5 серпня.

— На вечерю їли котлети з цибулі, — продовжує Жанна, — товчену картоплю, два млинчики з повидлом та чай. На чергуванні бачили, як його розбавляють морською водою, він солоно-солодкий.

Жанна нині лікується в ізоляторі. Їсть лише хліб та воду. Каже, що за п"ять днів схудла на 2 кг. Із нею лежить подруга Ліда Оніщенко, 13 років.

— Дають багато різних ліків, я не запам"ятовую їх назв, — каже подруга Ліда.

До ізолятора більше нікого з дітей не поклали.

— Медсестри всім розказують, що тут клізми ставлять і промивають кишечник, — запевняє Жанна. — Декому з нашої кімнати все болить, а вони лежать-страждають. У шостому загоні всі отравилися, — впевнена дівчина. — У 12-му те ж саме, а там маленькі діти. У медпункті поголовно мезим і но-шпу дають. Решту знудило, і все. А в нас якісь ускладнення пішли.

Першого дня подзвонила матері 14-річна Настя Самойлова з Гребінок.

— Жалілася, що картоплю синю дають, — розповідає мама Надія Самойлова, 55 років. — Каже: "Шесть человек рыгают. Кефир и то с водой разводят. Котлету дали — цибуля кусками. Одному воспитателю шнурок попался".

Директор табору Олена Рибакова, 46 років, заперечує факти отруєнь.

— У нас все под контролем, — заспокоює Рибакова. — Плохо только двум девочкам. У них целый букет болезней. У Жанны печень и желчные камешки. У Лиды — гастрит.  Если кому и плохо, то это с непривычки. Многие даже пробовать еду не хотят. Из Полтавы дети в 5-м, 6-м, 8-м и 9-м отрядах. Там только клоуны сидят.

Із Полтавщини до Кирилівки за державний кошт приїхали 110 дітей — обдаровані, з малозабезпечених і неповних сімей.

Зараз ви читаєте новину «В оздоровчому таборі потруїлися діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі