субота, 15 березня 2008 07:13

В Антоніни Кириленко колишній чоловік забрав сина

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Антоніна Кириленко лікується у хірургії лікарні райцентру Хорол Полтавської області. Запевняє, що після побоїв чоловіка часто болить голова, упав зір
Антоніна Кириленко лікується у хірургії лікарні райцентру Хорол Полтавської області. Запевняє, що після побоїв чоловіка часто болить голова, упав зір

Більш як рік не бачилася з 12-річним сином Віктором Антоніна Кириленко, 48 років, із села Староаврамівка Хорольського району Полтавської області. Хлопця забрав її колишній чоловік Микола Хомчук, 48 років. Через погрози жінка боїться бачитись із сином.

— Другий рік по лікарнях валяюся, — бідкається Антоніна Миколаївна. Вона лежить під крапельницею у хірургії райлікарні. — Микола бив мене, вибив п"ять зубів, поламав ребра. Тепер голова болить, погано чую й бачу.

Жінка дістає з гаманця чорно-білу фотографію чоловіка.

— Був у мене чоловік Олександр, — милується. — Народила йому синів Сергія, якому зараз 28 років, та Сашу — йому 21 рік. Прожили 12 років, будували хату у Староаврамівці. Він комбайнером був, отримав 1991 року грамоту й розбився на мотоциклі за кілька днів. Йому було 33.

Антоніна Кириленко працювала в дитячому садку, потім завідувачкою виховного комплексу в селі Ульянівка. Із Миколою Хомчуком зійшлася через чотири роки після смерті чоловіка.

— Він працював у гаражі з моїм братом Михайлом, — згадує жінка. — Якось прийшов, випили чаю. За кілька днів заявився із речами. "Ми не маленькі, щоб гратися!" — пояснив. Не розписувались. У 1996-му я народила Вітю. Хомчук записав його на себе.

Вона запевняє, що гуляти чоловік почав після народження сина. Якось побив Сергія — дитину Антоніни Михайлівни від першого чоловіка. Жінка зверталася до міліції, писала скарги до сільради.

— Працювала, а він по барах тинявся, — схлипує. — 21 травня позаторік поїхала молоко в Хорол продавати. Приїхала, а він вчепився: "Де була?". Бив ногами Сашка, мені зуби вибив, ребра поламав. Аби брат Михайло не вскочив до хати — забив би.

Після цього Антоніна Михайлівна вигнала Миколу. Він перебрався до кума, сина забрав із собою.

Після народження сина чоловік почав гуляти

— Пообіцяв моторолера, скаржився, що я хочу посадити його до в"язниці, — жінка підводиться з ліжка. — Вітю пускав тільки до школи. У вересні торік знову побив мене, вкрав паспорт, диплом з університету, свідоцтво про народження дитини.

Кириленко хоче повернути сина. У сільраді її не підтримують.

— Хомчук дійсно забрав дитину, — зазначає сільський голова Олександр Лозенко, 46 років. — Але ж хлопець сам схотів жити з батьком. Я не раз казав: "Тоня, хату натопи, їсти наготуй, то дитина сама до тебе прибіжить".

За словами Лозенка, опікунська рада розглядала заяву Антоніни Кириленко. Законних підстав відібрати сина в батька й передати матері не знайшли. Пропонували жінці звернутися до суду. Однак вона боїться, що чоловік знову поб"є її.

Микола Хомчук живе в селі Новоіванівка з сином і цивільною дружиною Ларисою Киприк. Микола нині на заробітках, жінка — в лікарні. Віктора доглядають її батьки, хлопець ходить до школи.

— Я після операції, — розповідає по телефону Киприк. — Ніхто Тоні не забороняє бачитися з сином. Але вона сама більше року його не провідувала. А як бачить — наговорює на батька, обіцяє його посадити. Вітя плаче. Якщо по-хорошому сина відвідуватиме, то нехай. Хлопець дорослий, сам може вибрати, де йому добре.

Лариса запевняє, що Микола — хороший чоловік. А Віктор уже потоваришував з її 14-річним сином від першого шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «В Антоніни Кириленко колишній чоловік забрав сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі