четвер, 08 листопада 2007 07:00

В Андрія Стасюка згнив носовий хрящ

Слідчі Галицького райвідділу міліції Львова розслідують справу 33-річного Андрія Стасюка. Два роки тому чоловікові зробили операцію в міській косметологічній лікарні. Після цього в нього згнив носовий хрящ.

Андрій живе з батьками в місті Дрогобич на Львівщині. Із дружиною Валентиною розлучився. Колись працював викладачем рисунку та живопису в Малій Академії мистецтв у селищі Підбуж Дрогобицького району, нині — безробітний.

У листопаді 2003 року Андрій випав із другого поверху, коли необережно нахилився з вікна. Лікарі Стебницької лікарні діагностували перелом хребта, щелепи й носа. Поклали до реанімації.

— Їздив на возику, потім ходив на брусках, — згадує Стасюк. — Щелепу мені склали, ніс зашили.

За чотири місяці Андрія перевели на реабілітацію до Винниківської лікарні відновного лікування. Там він уперше задумався про пластичну операцію.

— Став на ноги, ходив із палицею, — Стасюк глибоко вдихає повітр"я і час од часу покашлює, бо йому тяжко дихати. — Придивився на себе у дзеркало: навколо носа — шрами від швів. Я ж хотів повернутися до роботи, боявся, що діти даватимуть прізвиська.

Чоловік звернувся до Львівської міської косметологічної лікарні. Записався на консультацію до пластичного хірурга Геннадія Каліки, якому зараз 58 років. Той порадив вставити штучний імплантат. Запевнив, що операція буде успішною.

Стасюк вимагає від лікарні 150 тисяч гривень компенсації

Стасюк каже, що в касу лікарні заплатив 2 тис. 750 грн. Ще $250 дав хірургу за імплантат.

25 жовтня 2005 року Геннадій Каліка прооперував Андрія. Операція тривала півтори години. За 12 днів зняли маску. Обличчя Стасюка було пухлим, з розчервонілої ніздрі стирчала гумка.

— Це тебе має хвалювати найменше, — заспокоїв лікар і виписав Андрія.

За тиждень під час гоління чоловік побачив, що його ніздрі гниють. На носі утворилася щілина, частинка імплантату вилізла. Геннадій Каліка назвав це цукровицею, виписав цифтріаксон. Коли препарат вводили, на тілі з"явився висип, схожий на опіки кропивою, підвищилася температура. Стасюка поклали на стаціонарне лікування.

До зими 2006-го він пробув у лікарні. Загнивання не минало, тому звернувся до лікарні Львівського медінституту.

— Там я потрапив до старого професора. Він непокоївся, щоб не почалося зараження крові, — згадує Стасюк. — Згодом сказав, що носовий хрящ зник, а вставлений імплантат треба терміново витягнути.

Після видалення щілина на носі збільшилася. Пізніше Андрій дізнався, що Геннадій Каліка має диплом стоматолога. Стасюк поскаржився до Галицького райвідділу міліції та Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів. Від лікарні вимагає 150 тис. грн компенсації. Хоче, щоб йому відновили носа у Великій Британії — там така операція коштує близько 20 тис. євро.

У Львівській міській косметологічній лікарні не прокоментували ситуацію.

— Зачекайте мене, я буду за декілька хвилин, — каже Геннадій Каліка в телефонній розмові.

За десять хвилин головний бухгалтер лікарні повідомила, що головний лікар Ірина Данів заборонила давати коментарі без її присутності. А сама прийти не має змоги.

Зараз ви читаєте новину «В Андрія Стасюка згнив носовий хрящ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі