вівторок, 20 листопада 2007 07:00

Юстина Комірницька вбила сусідку металевим прутом

Минулого вівторка 74-річна Юстина Комірницька із села Чабарівка Гусятинського району на Тернопільщині вбила 79-річну сусідку Марію Малик.

Її тіло знайшли син Петро, 54 роки, з невісткою Аллою, коли повернулися ввечері з ферми. Подумали, мати впала й ударилася головою. Однак лікар "швидкої" сказав, що жінці розбили потилицю чимось важким.

— Спочатку ми запідозрили сина. Він сидів за бійку, постійно пиячив зі співмешканкою, перебивався разовими заробітками, випрошував гроші в матері. Марія Михайлівна отримувала пенсію й остарбайтерські виплати, — розповідає заступник начальника райвідділу міліції Ігор Гута. — Хату не пограбували, у потерпілої в кишені лежали дві тисячі гривень.

Однак Петро з Аллою весь день працювали на фермі. Свідки це підтвердили.

Свідчення давала й Юстина Комірницька. Вона розповіла, що в обід до хати сусідки під"їжджали "жигулі". Після цього вона зайшла до Марії Михайлівни. Побачила ту на підлозі з розбитою головою. Жінка плуталася у свідченнях, і це насторожило слідчих. Вони почали допитувати сусідку детальніше. Згодом та зізналася в убивстві.

34 роки тому на Різдво Юстина Юліанівна зарубала сокирою свого чоловіка. Відсиділа 10 років, після звільнення вдруге вийшла заміж, народила двох синів і доньку. Виховувала онуків. Овдовіла два роки тому.

13 листопада жінка йшла по корову, яку мали пригнати з пасовиська. Із собою несла залізний пакіл, до якого припинають худобу. Зайшла до хати сусідки. Однак Марія Михайлівна з порогу почала виганяти Комірницьку. Розгнівана гостя вдарила хазяйку по голові прутом.

Юстину Комірницьку затримали.

Зараз ви читаєте новину «Юстина Комірницька вбила сусідку металевим прутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі