вівторок, 04 грудня 2007 07:11

Юрій Паламарчук повісився через програш на автоматах

У закинутому шкільному тирі села Мізяківські Хутори Вінницького району 21 листопада повісився дев"ятикласник Юрій Паламарчук, 14 років. Він був єдиною дитиною у матері.

Останню ніч Юрій провів у свого дядька Максима Ляшка, який мешкає по сусідству. Зранку йшов до школи разом із двоюрідним братом-п"ятикласником Анатолієм.

— Того дня Юра чергував із однокласницею, — розповідає 63-річна Галина Ляшко, бабуся хлопця. — Встав раненько. Толя бачив, як він ходив засмучений, їсти не хотів. А тоді пішов у сарай і взяв мотузку. Сказав, у школі дрова носитиме.

Коли Юрій прийшов, його однокласниця Вікторія Тютюнник уже прибирала — готувала клас до занять.

— Нічого не говорив. Але був сумний-сумний, — згадує 14-річна дівчина. — Колись казав, що грає на гроші. Він у Вінницю часто їздив, і його бачили біля гральних автоматів. Сам розповідав, що програв багато. Тільки однокласники стали на урок сходитися, Юра кинув портфель і кудись побіг. Якби ж знала, я би його зупинила!

Перший урок вела Валентина Тютюнник, мати Вікторії. Вона відправила кількох учнів пошукати Паламарчука у шкільному саду. Ті повернулися ні з чим.

— Що Юра пропав, мені сказали вже після обіду, — згадує Галина Ляшко. — Приходжу до школи, а діти на крильці сидять, горіхи лущать. Питаю, чи шукали Юру. А вони: "Вчителька сказала тут його чекати". Ми знайшли його в закинутому тирі.

З петлі Юру знімали 35-річна мати Любов та бабуся Галина. Судово-медична експертиза встановила, що хлопець повісився близько першої дня.

— Це все через гроші, — плаче бабуся. — Він у мене з пенсії постійно брав. У нас не прийнято гроші ховати. Лежать собі у шкафу, і всі знають, що вони там. Я не перераховую ніколи. А це зразу 300 гривень пропало. Дочку спитала — вона не брала. Юра сказав, що теж не брав. Я махнула рукою.

Жінка переводить подих і втирає чорною хустинкою сльози.

— Аж сестра моя якось каже, що Юра вкрав у неї 80 гривень. Розказувала, як просився, щоб мамі Любі не казала. Обіцяв віддати. І віддав — моїми грошима. Вона показувала, то я взнала свою сотку, якою пенсію дали. Ну то вона сину сказала, а син уже й Любі передав.

Батько Юрія працює будівельником, із дружиною розійшовся. Мати працює кухарем у вінницькому готелі "Південний Буг". Удома не буває по кілька днів. Як дізналася про зниклі гроші, обіцяла приїхати й розібратися. Розмову з сином запланувала на 21 листопада.

Із петлі Юру знімали мати й бабуся

Ховали хлопця на сільському цвинтарі поруч із родичем Миколою Ляшком. Того привезли мертвим із Португалії, де він був на заробітках. Сказали: серце зупинилося.

Директор школи Леонтій Тютюнник на похорони школяра не прийшов. Учителька Валентина Тютюнник не захотіла сказати під час прощання з Юрієм навіть кількох слів. Коли труну опускали, однокласники вишикувалися в чергу, щоб кидати землю та монети.

— Тільки грошей не кидайте! — голосить біля розритої могили Любов Паламарчук. — Не треба цих клятих грошей! Вони забрали єдину дитину.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Паламарчук повісився через програш на автоматах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі